Fem nye biler på vei

Bare elbiler fra neste år

Fra neste år vil Renault kutte bensin- og dieselmotorer og bare selge elektriske biler i Norge. Fem nye elbiler er på vei.

ELBILER PÅ REKKE OG RAD: I løpet av de neste tre årene kommer det fem nye elbiler fra Renault. Megane-E og en kompakt bil som har hentet inspirasjon fra gamle Renault 5 er nærmest. Renault-sjef Luca de Meo lover fem nye elektriske biler de tre neste årene. Foto: Renault
ELBILER PÅ REKKE OG RAD: I løpet av de neste tre årene kommer det fem nye elbiler fra Renault. Megane-E og en kompakt bil som har hentet inspirasjon fra gamle Renault 5 er nærmest. Renault-sjef Luca de Meo lover fem nye elektriske biler de tre neste årene. Foto: Renault Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var under er møte med media i Paris på torsdag at Renault-sjef Luca de Meo fortalte at den franske bilprodusenten vil bli 100 prosent elektrisk i Europa innen 2030.

Roger Andersen, som er PR og markedsdirektør i Renault Norge, bekrefter at her hjemme vil så og si alt salg være elektrifisert allerede fra neste år.

I løpet av de neste tre årene skal Renault lansere fem nye elbiler. Alle blir svært spennende for norske bilkunder. Først ut er Renault Megane-E, som kommer til Norge allerede om et par måneder. Vi testet denne bilen allerede i høst under den store samlingen til Car of the Year i Danmark, og konkluderte med at dette er en av de mest spennende elbilene som kommer til Norge i år.

Dette blir den første rene elbilen til fabrikken etter Zoe, som har vært en storselger i Norge i mange år allerede.

Elektrisk Renault 5

De neste elbilene fra Renault er en liten bil som henter inspirasjon fra gamle Renault 5, en kompakt SUV, en liten crossover eller SUV inspirert av gamle Renault 4 og en varebil.

Med full stopp for bensin- og dieselbiler i 2030, følger Renault etter blant andre Ford, Peugeot, Fiat, Volvo og Opel, som har annonsert at de vil gjøre det samme. Tesla selger som kjent allerede nå bare elektriske biler. Jaguar har sagt at de vil være helt elektriske fra 2025.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer