Bare for å kjøre fort

I Genève kommer Gumpert til å presentere sin nyeste modell: Apollo Speed. Det blir Gumperts fjerde opptreden i den sveitsiske messebyen.

Publisert
Sist oppdatert

Roland Gumpert er en tøffing. Etter at han forlot Audi som sportssjef - med et rulleblad som blant annet inkluderte fire seiere i verdensmesterskapet i rally - har han påtatt seg, og greid, å utvikle og produsere en supersportsbil som setter eksempelvis en Audi R8 (også V10-utgaven som vi nylig testet på bane), fullstendig i skyggen når det gjelder ytelser.

Høy fart i fokus

Grunnen til at han nå er i rampelyset igjen er presentasjonen av en videreutviklet versjon av nevnte bil - Apollo. Apollo Speed skal, som navnet tilsier, være bygget hovedsaklig for å kunne takle de svært høye hastigheter på en overbevisende måte, i motsetning til "standard" Apollo, som er satt opp for å være mest mulig effektiv ved banekjøring -eller i høyt tempo på landeveien. Apollo Speed skal avdukes på bilutstillingen i Genève.

Mistanke

Etter å ha lest gjennom spesifikasjonene sitter vi igjen med en mistanke om at det her dreier seg mer om en PR-øvelse enn om å presentere en ny bilmodell. Det er nemlig ikke utenkelig at Gumpert, som andre, føler et ekstra behov for kvalifisert oppmerksomhet omkring sitt produkt i disse vanskelige tider. Og til det egner bilmessen i Genève, verdens mest autentisk internasjonale, seg utmerket. Det er der vi akter å undersøke nærmere om vår mistanke stammer. Avdukingen vil finne sted 4. mars 2009.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.