Bare for å kjøre fort

I Genève kommer Gumpert til å presentere sin nyeste modell: Apollo Speed. Det blir Gumperts fjerde opptreden i den sveitsiske messebyen.

Publisert
Sist oppdatert

Roland Gumpert er en tøffing. Etter at han forlot Audi som sportssjef - med et rulleblad som blant annet inkluderte fire seiere i verdensmesterskapet i rally - har han påtatt seg, og greid, å utvikle og produsere en supersportsbil som setter eksempelvis en Audi R8 (også V10-utgaven som vi nylig testet på bane), fullstendig i skyggen når det gjelder ytelser.

Høy fart i fokus

Grunnen til at han nå er i rampelyset igjen er presentasjonen av en videreutviklet versjon av nevnte bil - Apollo. Apollo Speed skal, som navnet tilsier, være bygget hovedsaklig for å kunne takle de svært høye hastigheter på en overbevisende måte, i motsetning til "standard" Apollo, som er satt opp for å være mest mulig effektiv ved banekjøring -eller i høyt tempo på landeveien. Apollo Speed skal avdukes på bilutstillingen i Genève.

Mistanke

Etter å ha lest gjennom spesifikasjonene sitter vi igjen med en mistanke om at det her dreier seg mer om en PR-øvelse enn om å presentere en ny bilmodell. Det er nemlig ikke utenkelig at Gumpert, som andre, føler et ekstra behov for kvalifisert oppmerksomhet omkring sitt produkt i disse vanskelige tider. Og til det egner bilmessen i Genève, verdens mest autentisk internasjonale, seg utmerket. Det er der vi akter å undersøke nærmere om vår mistanke stammer. Avdukingen vil finne sted 4. mars 2009.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer