Blinke eller ikke?

Bare halvparten gjør dette riktig

Men tro det eller ei; vi er blitt flinkere til å kjøre i rundkjøringer. Nøyaktig 1.660 krasjer flinkere enn i 2013.

BLINKER VENSTRE: Ulykkestallene går jevnt og trutt nedover, men fortsatt går diskusjonen høyt om det er riktig å blinke til venstre inn i rundkjøringene. Foto: If
BLINKER VENSTRE: Ulykkestallene går jevnt og trutt nedover, men fortsatt går diskusjonen høyt om det er riktig å blinke til venstre inn i rundkjøringene. Foto: If Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rundkjøringer ble i sin tid innført for å bedre trafikkavviklingen og senke skaderisikoen i kryss. Helt uten problemer har det imidlertid ikke vært å få norske bilister til å venne seg til å kjøre i disse nye trafikkmaskinene.

Rundkjøringene på norske veier er bygget i alle størrelser fra kumlokk til skøytebaner, og ikke minst har regelverket vært litt uklart for mange. Ikke minst har diskusjonen om hvordan man skal bruke blinklys i rundkjøringene vært et tema som har ødelagt stemningen i mange familieselskaper.

Hvordan man skal plassere seg i rundkjøringene med flere felt, har heller ikke vært like enkelt å forstå for alle.

Bare 2.565 krasjer

Men nå ser det altså ut til at vi er i ferd med å venne oss til dette. I hvert fall tyder skadetallene på det. I 2013 fikk forsikringsselskapene inn 4.225 skademeldinger etter krasj i rundkjøringer. Siden har tallet gått jevnt og trutt ned, og i fjor ble det bare registrert 2.565 trafikkuhell.

Det viser Trast-statistikken fra Finans Norge, som samler data fra alle forsikringsselskapene. Tallene fra første kvartal i år er også betydelig lavere enn første kvartal i fjor og tyder på at nedgangen fortsetter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer