Barn i bil

Hva kan du gjøre for at barna skal få en mest mulig behagelig, og minst mulig slitsom biltur? Hvordan bør barna sitte for å være mest mulig beskyttet mot skader ved en eventuell kollisjon? I denne "skolen" vil du kunne lese om alt som måtte røre seg rundt temaet barn i bil.

Publisert

Bruk lenkene til venste for å navigere mellom de ulike temaene. Hver eneste ny artikkel som omhandler temaet "Barn i bil" vil havne i denne listen!

Vi begynner vår nye skole med å fokusere på sikring av barn i bil. På vår ferd ute i trafikken blir vi stadig forskrekket over å se barn uten sikkerhetsseler, eller annet sikringsutstyr, i biler under fart. Opp til barnet er 15 år er det bilførerens ansvar å påse at barnet er forsvarlig sikret. Det er dessuten påbudt ved lov å sikre barn under fire år med spesialtilpasset barnesikringsutstyr. Det hjelper imidlertid ikke bare å ha det montert i bilen; du må bruke det også, for at det skal ha noen funksjon -noe som mange synes å glemme. Og du må bruke det riktig.

Det kan nok lett bli kjedelig for en liten sjel å sitte fastspent i bil over lengere til. Å samle på bilnummer eller på en spesiell bilfarge er klassiske aktiviteter, men de begynner å få konkurranse av er moderne aktivitetsløsninger - som innebygde Nintendo-spill eller en komplett lekeløsning fra LEGO. Dette er ting du også kan lese om under denne skolen. Hvis det er spesielle ting du er opptatt av og som du kunne tenke deg å lese mer om, så send oss gjerne et tips om dette. Det kan du gjøre her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer