Barnefamiliens drømmebil

MINITEST: Ford Galaxy er en unik bil. Ingen annen bilprodusent kan tilby en så gedigen bil til en så overkommelig pris.

Barnefamiliens drømmebil
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer testet vi nye Chrysler Grand Voyager og lot oss i den grad imponere at vi stilte spørsmålet "Verdens beste familiebil?" i tittelen. Vi hadde veldig mye pent å si om amerikaneren, som imidlertid har et stort problem - prisen. Med en innstegspris på 709.000 kroner blir bilen fullstendig uaktuell for de aller fleste barnefamilier.

Fra 438.000 kroner

Denne sommeren har vi vært på ferietur med en annen røslig syvseter, Ford Galaxy. Og bilen sjarmerte oss fullstendig i senk. Galaxy er rett og slett en drøm for store og små barnefamilier, noe vi snart skal begrunne. Bakgrunnen for at vi til de grader lot oss fascinere over Galaxy, er at vi hele tiden hadde i bakhodet at bilen har en innstegspris på 438.000 kroner. Det betyr at den faktisk ikke koster veldig mye mer enn ordinær stasjonsvogn og bare litt mer enn en velutstyrt folke-SUV. Med andre ord; det er fullt mulig å bli Galaxy-eier uten å være millionær.

Annen divisjon

Men det finnes jo en rekke syvsetere i 350.000-kronersklassen, tenker du kanskje nå? Hva med Opel Zafira, Toyota Verso og Volkswagen Touran. Vel, sammenlignet med Galaxy blir overnevnte for de reneste småbiler å regne. Galaxy er rett og slett i en annen divisjon. I motsetning til biler som Verso og Touran - er Galaxy en av svært få biler på markedet som tilbyr fullverdig benplass og takhøyde til syv voksne personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer