Jeep Avenger Årets Bil

Barsk og billig

Den er Årets Bil i Europa 2023. Snart er elektriske Jeep Avenger på plass i Norge. Den bør bli en suksess.

ÅRETS BIL: Jeep Avenger er kåret til Årets Bil i Europa 2023. Tidligere har Jeep vært bilen for noen få entusiaster i Norge, nå kan den bli en bil for mange. Den er barsk å se på og får en god pris. Foto: Jeep
ÅRETS BIL: Jeep Avenger er kåret til Årets Bil i Europa 2023. Tidligere har Jeep vært bilen for noen få entusiaster i Norge, nå kan den bli en bil for mange. Den er barsk å se på og får en god pris. Foto: Jeep Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeep er ett av verdens beste varemerker når det gjelder biler med firehjulstrekk. I Norge har de aldri hatt suksess. Noen entusiaster har riktignok vært lojale, men ellers har Jeep blitt sett på som ganske dyr og ikke blant de mest pålitelige.

Dette blir det en forandring på nå. I den prestisjefylte kåringen av Årets Bil i Europa i år, var VW ID.Buzz en klar favoritt. For de 56 ledende motor-journalistene i juryen, falt valget imidlertid på Jeep Avenger. Vi har kjørt bilen og vår spådom er at dette kan bli en lenge etterlengtet suksess for det amerikanske bilmerket. Men amerikansk og amerikansk; akkurat denne bilen skal Jeep bygge i Polen.

Det er flere grunner til at Avenger kan bli en suksess. Fabrikken har tatt mål av seg til å videreføre det barske imaget som i alle år har vært varemerket til Jeep. Avenger har fått et utseende som er en terrengbil verdig.

God pris

I tillegg får Avenger en svært god pris. Den rimeligste utgaven koster fra 339 900 kroner, den dyreste 388 000 kroner. Teknologien er lik. Forskjellen ligger i utstyret.

Det er likevel en viktig ting som mangler: Varemerket til Jeep har alltid vært firehjulstrekk. Avenger trekker bare på hjulene foran.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.