Båtene synker

Båtkjøp er ikke lenger et vinn-vinn-prosjekt.

Båtmarkedet har nedgangstid i år, men hvis du holder båten vedlike kan det hjelpe salget. Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Båtmarkedet har nedgangstid i år, men hvis du holder båten vedlike kan det hjelpe salget. Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- For noen år siden kunne man være heldig og opprettholde verdien av båten. Nå er det mange båter til salgs, etter toppåret 2007, og alle de nye båtene presser prisene på de gamle ned. Omskiftninger i båtmarkedet er ikke dumt. Oppgangstider gir bremsing, det er i hvert fall min oppfatning, sier Arild Jacobsen, som eier og driver Båtmegleren, nå på seilferie.

Jacobsen har lagt merke til at flere båtbutikker har hatt tilbudsannonser i det siste. Når det er mange båter på lager som nå, så presses prisen ned.

- Det er nedgang i salget av brukte båter nå, men nedgangen er i ferd med å flate ut. Spesielt når det gjelder store båter med motor. Seilbåter er mer stabile i pris, det kan ha med drivstoffprisene å gjøre, sier Jacobsen.

Pene båter holder

- Det avhenger fullstendig av båten hvor mye man får for den, pent holdte båter holder i prisen. Når det har gått ti år, ser man om båten er godt holdt. Er den ikke det, kan man tape penger på den, sier Jacobsen.

Faktorer som kan unngå tap, er blant annet oppdatert elektronisk utstyr, dokumentert jevnlig service på motoren, at man tar opp båten hvert år og behandler og steller den under. Å ta vare på interiøet er også lurt, man bør behandle mahogni og teak, hvis man har det i innredningen, og putene har godt av å skiftes ut hvis de er slitte. Slike forbedringer kan gjøre båten mer attraktiv for en potensiell kjøper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer