Nye elbiler:

Båtlast berget topplassering

Av 32 342 registrerte nybiler i første kvartal var hele 26 800 elbiler.

KOM MED BÅTEN: En båtlast med Tesla førte til at det amerikanske merket topper elbilstatistikken suverent. Foto: Øystein B. Fossum
KOM MED BÅTEN: En båtlast med Tesla førte til at det amerikanske merket topper elbilstatistikken suverent. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Elbilandelen ligger nå på et nivå vi aldri tidligere har sett, og er etter første kvartal på rekordhøye 82,9 prosent. På samme tid i fjor var andelen på 52,8 prosent, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for Veitrafikken i en pressemelding sendt ut i forbindelse med den ferske statistikken.

Tesla-levering

Det totale antallet nyregistrerte personbiler gikk imidlertid ned med 10,2 prosent første kvartal. Dette skyldes leveringsproblemer.

En båtlast med Tesla-biler i mars, fikk imidlertid fart på sakene.

Statistikken viser at det ble registrert totalt 5001 nye Teslaer i mars. Disse fordeler seg på 3305 Tesla Y og 1696 Tesla Model 3. Neste plass på lista innehas av Volkswagen ID.4 med 1111 nye eksemplarer.

Det er helt normalt at det amerikanske elbilmerket skaper en opptur i sin egen og elbilenes statistikk i mars. Registreringstallene dere får nemlig alltid en stor oppsving i siste måned i et kvartal - også juni, september og desember.

Tesla har altså størst andel nyregistrerte biler med 30,8 prosent med Volkswagen på andreplass med 9,2 prosent. (1498) biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer