Nye elbiler:

Båtlast berget topplassering

Av 32 342 registrerte nybiler i første kvartal var hele 26 800 elbiler.

KOM MED BÅTEN: En båtlast med Tesla førte til at det amerikanske merket topper elbilstatistikken suverent. Foto: Øystein B. Fossum
KOM MED BÅTEN: En båtlast med Tesla førte til at det amerikanske merket topper elbilstatistikken suverent. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Elbilandelen ligger nå på et nivå vi aldri tidligere har sett, og er etter første kvartal på rekordhøye 82,9 prosent. På samme tid i fjor var andelen på 52,8 prosent, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for Veitrafikken i en pressemelding sendt ut i forbindelse med den ferske statistikken.

Tesla-levering

Det totale antallet nyregistrerte personbiler gikk imidlertid ned med 10,2 prosent første kvartal. Dette skyldes leveringsproblemer.

En båtlast med Tesla-biler i mars, fikk imidlertid fart på sakene.

Statistikken viser at det ble registrert totalt 5001 nye Teslaer i mars. Disse fordeler seg på 3305 Tesla Y og 1696 Tesla Model 3. Neste plass på lista innehas av Volkswagen ID.4 med 1111 nye eksemplarer.

Det er helt normalt at det amerikanske elbilmerket skaper en opptur i sin egen og elbilenes statistikk i mars. Registreringstallene dere får nemlig alltid en stor oppsving i siste måned i et kvartal - også juni, september og desember.

Tesla har altså størst andel nyregistrerte biler med 30,8 prosent med Volkswagen på andreplass med 9,2 prosent. (1498) biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.