Nye elbiler:

Båtlast berget topplassering

Av 32 342 registrerte nybiler i første kvartal var hele 26 800 elbiler.

KOM MED BÅTEN: En båtlast med Tesla førte til at det amerikanske merket topper elbilstatistikken suverent. Foto: Øystein B. Fossum
KOM MED BÅTEN: En båtlast med Tesla førte til at det amerikanske merket topper elbilstatistikken suverent. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Elbilandelen ligger nå på et nivå vi aldri tidligere har sett, og er etter første kvartal på rekordhøye 82,9 prosent. På samme tid i fjor var andelen på 52,8 prosent, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for Veitrafikken i en pressemelding sendt ut i forbindelse med den ferske statistikken.

Tesla-levering

Det totale antallet nyregistrerte personbiler gikk imidlertid ned med 10,2 prosent første kvartal. Dette skyldes leveringsproblemer.

En båtlast med Tesla-biler i mars, fikk imidlertid fart på sakene.

Statistikken viser at det ble registrert totalt 5001 nye Teslaer i mars. Disse fordeler seg på 3305 Tesla Y og 1696 Tesla Model 3. Neste plass på lista innehas av Volkswagen ID.4 med 1111 nye eksemplarer.

TREDJE: Volkswagen ID.4 endte på tredjeplass i mars måned.
TREDJE: Volkswagen ID.4 endte på tredjeplass i mars måned. Vis mer

Det er helt normalt at det amerikanske elbilmerket skaper en opptur i sin egen og elbilenes statistikk i mars. Registreringstallene dere får nemlig alltid en stor oppsving i siste måned i et kvartal - også juni, september og desember.

Tesla har altså størst andel nyregistrerte biler med 30,8 prosent med Volkswagen på andreplass med 9,2 prosent. (1498) biler.

På tredjeplass ligger søstermerket Audi med en andel på 6,6 prosent (1069) eksemplarer. (Audi Q4 e-tron 667 eksemplarer og Audi e-tron 359).

Fem av de ti bilmodellene som topper listen er nykommere som ikke fantes på markedet i fjor. Og samtlige topp 10 merker og modeller er rene elbiler.

Lang ventetid

I tillegg ble det bruktimportert 3707 biler til Norge i første kvartal. Dette er en økning på 11.5 prosent. 2913 av disse er elbiler.

– En forklaring på denne økningen henger nok sammen med at mange bruktimportører vet at det er lang ventetid, særlig på nye elbiler, og at mange alternativt velger en nyere bruktimportert framfor å måtte vente på ny bil i flere måneder, kommenterer Thorsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer