Batteri-tilhenger for elbilen

Nå har Nomadic Power satt spøken ut i livet, og de mener alvor.

INGEN REKKEVIIDEANGST:Denne tilhengeren skal gi deg inntil 60 mils rekkevidde på en liten elbil.  Foto: Nomadic Power
INGEN REKKEVIIDEANGST:Denne tilhengeren skal gi deg inntil 60 mils rekkevidde på en liten elbil. Foto: Nomadic Power Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tyske selskapet Nomadic Power har nå gjort det mange bare har turt å tenke. For hvor mange ganger har vi ikke hørt at det på mindre elbiler burde være mulig å slenge et aggregat bak på en henger, og lade mens man kjører? Dette er selvfølgelig å bite seg selv i halen med tanke på miljøaspektet, men Nomadic Power har tenkt tanken videre til en slags versjon 2.0.

EU-kommisjonen liker tanken så godt at de like gjerne har tilført prosjektet 2 millioner Euro, i håp om at Nomadic Power skal klare å bringe resultater på bordet.

Store forskjeller i pris på hurtiglading

Tro det eller ei

De har nå utviklet en liten tilhenger som huser en batteripakke på 85kWh. Dette skal være nok til å drive en mindre elbil i opp til 60 mil. Ettersom batteriet bare er hektet bak på bilen som en tilhenger, så blir løsningen veldig fleksibel med tanke på når man ønsker å dra rundt på den ekstra vekten, og ikke. Vekt er som kjent en elbils største ulempe. Med denne løsningen kan du dra på vekten kun i de situasjonene du vet du trenger ekstra rekkevidde. Utvikler trådløs lading av elbil

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer