Batteriracer fra BMW

BMW viser nye hybridbiler i dag. X6 Hybrid blir en spennende "terrengbil".

Foto: eb.andriuolo
Foto: eb.andriuolo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW avslører i dag en av de store nyhetene på den kommende bilutstillingen i Frankfurt. Det er tydelig at BMW skal dra på litt på hjemmebane og avslører allerede nå X6 Hybrid.

BMW tar utgangspunkt i X6 50i som er utstyrt med en V8 bensinmotor med to turboladere. Denne motoren yter 407 hestekrefter.

Den nye her er at denne motoren har fått selskap av to elektromotorer med henholdsvis 91 og 86 hestekrefter. Denne bilen har metall-hydridbatterier.

Det totale antallet hestekrefter blir dermed 485, og dreiemomentet blir 780 newtonmeter. Såpass mye "pulver" gir ekstreme ytelser og denne store, og minst tunge firehjulstrekkeren, klarer likevel 0 til 100 på 5,6 sekunder.

Toppfarten er begrenset til 236 kilometer i timen, eller eventuelt 250 hvis man velger ekstrautstyret sportspakke.

Forbruket synker også når man putter på elektriske motorer. BMW oppgir et forbruk ved blandet kjøring på 0,99 liter per mil. Dette tilsvarer et CO2-utslipp på 231 gram per kilometer.

Dette er for så vidt ikke noe lavt tall i seg selv, men sett i sammenheng med bilens ytelser, vekt og størrelse, setter det nye standarder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer