Bedre veggrep i M-klasse

Mercedes har videreutviklet firehjulsdrift systemet i M-klasse, slik at den nå skal takle kjøring i terreng bedre.

Publisert

Mercedes sitt firehjulstrekk system heter Four Wheel Electronic Traction System (4ETS). Med den videreutviklingen av systemet som nå er gjort, skal M-klassen få bedre veggrep og bli mer stabil i terrengkjøring.

Når hjulene spinner

Dersom du er ute i terrenget og hjulene begynner å spinne, bruker 4ETS systemet microcomputere til å overføre dreiemoment til for- og bakakselen. Videre kobles bremsene inn systematisk, og sørger for at de hjulene med god kontakt med bakken får optimalt veggrep.

Trykket bygges opp raskere

Forberedelsene i systemet innebærer en intelligent bremsekraftforsterker som bygger opp trykket svært raskt. Dette resulterer i at 4ETS får koblet inn bremsene på de spinnende hjulene mye raskere enn de ellers ville gjort. Bremsetrykket bestemmes av hastighet på doningen, farten på hjulene og gasspedalens posisjon.

Hjelp i bratte skråninger

Også når du har lavgiret innkoblet og ønsker å bevege deg i terrenget, er det ytterligere forbedringer å merke seg med det oppgraderte systemet: I motsetning til det gamle systemet, virker det nå også når føreren har både gass og brems aktivert samtidig, og med lavgiret innkoblet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer