Beetle cabriolet kommer ikke

Da Volkswagen viste Beetle cabriolet var det mange som begynte å drømme. Nå er drømmen knust, for etter alt å dømme blir ikke Beetle tilgjengelig uten tak.

Beetle cabriolet kommer ikke
Publisert

I USA har Volkswagen Beetle blitt en stor suksess, men i hjemlandet, Tyskland, sliter Volkswagen med å få solgt biler. For høy pris er det største problemet til at tyskerne knapt ofrer Beetle en tanke.

Det samme fenomenet har gjort seg gjeldende i Norge, der det bare har blitt solgt 227 Beetles hittil i år, det utgjør en markedsandel på knappe 0,4 prosent av personbilmarkedet.

Flopp?

Men ledelsen i Wolfsburg har tydeligvis tenkt, og bestemt seg. Risikoen er for stor, og VW frykter at den enda dyrere Beetle cabriolet skal bli en flopp. Derfor har de etter alt å dømme bestemt seg for at verden ikke vil bli begunstiget med en Beetle uten tak.

Billigversjon

Tidligere har det versert rykter om at Volkswagen skal introdusere en billig versjon av Beetle med en mindre motor på 75 hestekrefter. Det benekter Volkswagen, men under den internasjonale bilutstillingen i Frakfurt (IAA) i september kommer Volkswagen til å vise en utgave av Beetle som er skrapet for utstyr. På den måten skal de senke prisen, og øke interessen for Beetle. Om de greier det vil bare tiden vise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.