Behold piggdekkene på!

Ifølge loven skal piggdekkene av innen første mandag etter 2. påskedag. I år blir det tidligere enn snøen har forsvunnet mange steder.

Publisert
Sist oppdatert

Ettersom fristen for hvor lenge man kan kjøre med piggdekk følger påsken, og dermed er bevegelig, har den tidlige påsken i år ført til at det i mange tilfeller ikke vil være forsvarlig å følge lovens påbud. Første mandag etter 2. påskedag er i år nemlig allerede den 31. mars, og snøen ligger fortsatt rimelig tungt mange steder i landet.

Unntak

Det betyr at unntak fra loven må gjøres, unntatt i de tre nordligste fylkene hvor grensen alltid er 1. mai, slik det også åpnes for i tilfeller hvor vær- og føreforhold tilsier det. Dermed kan man trygt kjøre med piggdekk også litt ut i april dersom det er nødvendig, uten å legge seg ut med trafikkpolitiet.

- Vi tar ikke dette så alvorlig og vi kommer ikke til å håndheve denne regelen på en god stund, sier UP-sjef Reidar Humlegård.

Høy bøteterskel

Humlegård påpeker at bøter ikke vil deles ut før det er hevet over en hver tvil at bruken er ubegrunnet. En fjelltur i helgen er god nok grunn.

- Den lovfestede fristen for dekkskifte er mest ment for å stoppe de som vil kjøre med piggdekk til langt utpå sommeren for å spare penger til sommerdekk, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer