Førerkortveilederen

Beholder førerkortkrav

Men regjeringen vil gjøre endringer i førerkortveilederen.

HELSEATTEST FØRERKORT: Regjeringen vil beholde krav om helseattest. Foto: NTB
HELSEATTEST FØRERKORT: Regjeringen vil beholde krav om helseattest. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– I Norge bor folk spredt, og bilen er et viktig transportmiddel for mange. For regjeringen er det viktig å utforme politikk som tar hensyn til dette, samtidig som vi skal ivareta trafikksikkerheten for alle, uttaler samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding.

Bakgrunnen er at regjeringen vil opprettholde krav om helseattest for eldre bilførere. Samtidig vil de gjennomføre endringer og presiseringer når det gjelder bruk av kognitive tester og kjørevurderinger.

Flere som ikke oppfyller helsekravene

På oppdrag fra regjeringen har Statens vegvesen og Helsedirektoratet vurderte potensielle konsekvenser ved å fjerne kravet til helseattest.

– Utredningene fra de to fagetatene viser at det er sannsynlig at vi får flere bilførere som kjører uten å oppfylle helsekravene, og at dette vil kunne gi flere drepte og hardt skadde, dersom kravet til helseattest oppheves, skriver Samferdselsdepartementet i pressemeldingen.

Imidlertid ønsker regjeringen å legge til noen justeringer i førerkortveilederen, som blant annet innebærer en presisering om at kognitive tester bare skal benyttes ved mistanke om kognitiv svikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer