De beste og dårligste sjåførene i trafikken

Bekrefter fordommene

Sammen med Tesla-eierne skiller «tyske» bilister seg ut som de med mest å gå på i trafikken.

VERSTING-STEMPEL: BMW kommer dårligst ut i råkjøring- og ulovlig bruk av mobiltelefon-statistikken til Fremtind og beholder stempelet som bilmerket som har mest å gå på i trafikken. Foto: Rune M. Nesheim
VERSTING-STEMPEL: BMW kommer dårligst ut i råkjøring- og ulovlig bruk av mobiltelefon-statistikken til Fremtind og beholder stempelet som bilmerket som har mest å gå på i trafikken. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

– Vi er kjent med lignende undersøkelser, men vi har ikke opplysninger om bilmerker med tanke på ulovlig mobilbruk. Ved en tidligere gjennomgang av fartskontrollene erfarte vi imidlertid at det var de vanligste omsatte bilmerkene som også var hyppigst registrert i fartssakene. Vi har fokus på fører av kjøretøyet, da det er sjåføren som har ansvar for å overholde reglene i vegtrafikkloven.

Det sier UP-sjef Steven Hasseldal til Dinside, etter å ha fått framlagt ny statistikk om hvordan sjåfører av forskjellige bilmerker opererer i trafikken.

Sjekket 30 000 biler

Det er fra forsikringsselskapet Fremtind at Dinside har fått den ferske 2020-statistikken. Via deres «smart bilforsikring» har de avslørt kjøredata fra om lag 30 000 bilister, som til sammen kjørte over 140 millioner kilometer i fjor.

Statistikken har de så sortert på bilmerker og geografi, og på den måten kommet fram til hvem som er de tryggeste bilistene og hvem som har mest «å gå på» bak rattet.

Skremmende tall

Tallene konkluderer imidlertid med at nordmenn er dårlige på å overholde trafikkreglene. Ifølge forsikringsdataene bruker om lag to av tre mobiltelefonen mens de kjører bil. Og kanskje enda verre - de bruker den på cirka 27 prosent av kjøreturene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer