Neste Opel Corsa blir elektrisk

Bekrefter ny elbil for vanlige folk

Og det stopper ikke der.

OPEL BLIR ELEKTRISK - FOR ALVOR: Neste Opel Corsa kommer som elbil, har den norske importøren bekreftet i dag. Bilen vi ser her er elektriske Opel GT X Experimental, som ble presentert på sensommeren av designansvarlig Mark Adams (bildet). Vi regner med at Corsa vil ha en noe mer moderat design, men fronten, som kalles Opel Vizor, viser den designstilen Opel har tenkt å innføre i fremtiden. Foto: Adam Opel AG
OPEL BLIR ELEKTRISK - FOR ALVOR: Neste Opel Corsa kommer som elbil, har den norske importøren bekreftet i dag. Bilen vi ser her er elektriske Opel GT X Experimental, som ble presentert på sensommeren av designansvarlig Mark Adams (bildet). Vi regner med at Corsa vil ha en noe mer moderat design, men fronten, som kalles Opel Vizor, viser den designstilen Opel har tenkt å innføre i fremtiden. Foto: Adam Opel AG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kort tid etter at Opel-importøren i Norge integrerte Bertel O. Steen-konsernet, kan de bekrefte at det kommer men ny elbil fra merket i overskuelig fremtid. Den tekniske utviklingen er allerede godt underveis.

Den gode nyheten er at det denne gangen dreier seg om en europeisk satsing på konsern-nivå og at Opel ikke, som forrige gang, er avhengig av amerikanske General Motors - deres tidligere eiere.

DEN NYE TID: Basert på DS 3 Crossback e-Tense, skal Opel realisere en produksjonsbil som plukker opp tråden fra konseptbilen GT X (bildet). Foto: Adam Opel AG
DEN NYE TID: Basert på DS 3 Crossback e-Tense, skal Opel realisere en produksjonsbil som plukker opp tråden fra konseptbilen GT X (bildet). Foto: Adam Opel AG Vis mer

I samarbeid med DS og PSA

Konsern-nivå vil i denne sammenhengen si PSA, siden Opel (og det britiske søstermerket Vauxhall), nå er en del av den produsentgrupperingen, som også produserer Peugeot, Citroën og DS.

Da bør det ikke overraske at plattformen den kommende elbilen skal bygges på er hentet fra elbilen vi omtalte i forkant av Paris-utstillingen og som vi stiftet bekjentskap med tidligere i høst - DS 3 Crossback e-Tense, som det kom et rush av norske reservasjoner på da listen ble åpnet i oktober.

Elektrisk Opel Corsa

Modellen det dreier seg om er neste generasjon Corsa, som skal introduseres allerede til neste år.

Corsa har vært en av Opels viktigste modeller helt siden premieren i 1982. Det er derfor naturlig at den som elbil vil være sentral i elektrifiseringen av Opel.

BLIR ELEKTRISK: Dette er dagens Opel Corsa. Etterfølgeren kommer til neste år og blir merkets første elbil etter Ampera-e. Foto: Lord Arnstein Landsem
BLIR ELEKTRISK: Dette er dagens Opel Corsa. Etterfølgeren kommer til neste år og blir merkets første elbil etter Ampera-e. Foto: Lord Arnstein Landsem Vis mer

- Nye Corsa vil gjøre elektrisk mobilitet tilgjengelig for mange norske kunder. Vi gleder oss til å få den og tror den vil treffe godt i det elbilhungrige norske markedet, sier kommunikasjonssjef hos Opel Norge, Stein Pettersen i en pressemelding.

Omfattende program

Elektrifiseringen hos Opel vil fortsette med produksjonen av den ladbare hybridversjonen av SUV-en Grandland X, som starter neste år. Denne bilen, med sine 300 hestekrefter og firehjulsdrift (som søstermodellen fra Peugeot, 3008), vil åpenbart bli en svært viktig bil for Opel i Norge.

Etter elutgaven av Corsa og ladbar Grandland X, vil Opel følge opp med å introdusere en helelektrisk versjon av neste generasjon Mokka X og av den nye Opel Vivaro. De vil ifølge Opel begge være på plass i 2020.

Livet etter Ampera-e

Dette betyr en kjærkommen ny giv for den tyske produsenten - kanskje særlig her i landet - etter at det ikke gikk riktig så bra som håpet etter lanseringen av Opel Ampera-e.

Den var en av de første elbilene av den nye generasjon med lang rekkevidde, basert på GMs amerikanske Chevrolet Bolt. Den har det dessverre vist seg svært krevende å få levert til de mange ventende kundene - .

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer