Neste Opel Corsa blir elektrisk

Bekrefter ny elbil for vanlige folk

Og det stopper ikke der.

OPEL BLIR ELEKTRISK - FOR ALVOR: Neste Opel Corsa kommer som elbil, har den norske importøren bekreftet i dag. Bilen vi ser her er elektriske Opel GT X Experimental, som ble presentert på sensommeren av designansvarlig Mark Adams (bildet). Vi regner med at Corsa vil ha en noe mer moderat design, men fronten, som kalles Opel Vizor, viser den designstilen Opel har tenkt å innføre i fremtiden. Foto: Adam Opel AG
OPEL BLIR ELEKTRISK - FOR ALVOR: Neste Opel Corsa kommer som elbil, har den norske importøren bekreftet i dag. Bilen vi ser her er elektriske Opel GT X Experimental, som ble presentert på sensommeren av designansvarlig Mark Adams (bildet). Vi regner med at Corsa vil ha en noe mer moderat design, men fronten, som kalles Opel Vizor, viser den designstilen Opel har tenkt å innføre i fremtiden. Foto: Adam Opel AG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kort tid etter at Opel-importøren i Norge integrerte Bertel O. Steen-konsernet, kan de bekrefte at det kommer men ny elbil fra merket i overskuelig fremtid. Den tekniske utviklingen er allerede godt underveis.

Den gode nyheten er at det denne gangen dreier seg om en europeisk satsing på konsern-nivå og at Opel ikke, som forrige gang, er avhengig av amerikanske General Motors - deres tidligere eiere.

I samarbeid med DS og PSA

Konsern-nivå vil i denne sammenhengen si PSA, siden Opel (og det britiske søstermerket Vauxhall), nå er en del av den produsentgrupperingen, som også produserer Peugeot, Citroën og DS.

Da bør det ikke overraske at plattformen den kommende elbilen skal bygges på er hentet fra elbilen vi omtalte i forkant av Paris-utstillingen og som vi stiftet bekjentskap med tidligere i høst - DS 3 Crossback e-Tense, som det kom et rush av norske reservasjoner på da listen ble åpnet i oktober.

Elektrisk Opel Corsa

Modellen det dreier seg om er neste generasjon Corsa, som skal introduseres allerede til neste år.

Corsa har vært en av Opels viktigste modeller helt siden premieren i 1982. Det er derfor naturlig at den som elbil vil være sentral i elektrifiseringen av Opel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer