Bekymret

Politiet melder om et rekordår med ruspåvirkede bilister. Under ruskontrolluka ble 184 personer anmeldt.

TATT: 10.833 personer anmeldt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand fra januar til november i 2022. Foto: Terje Bendiksby / NTB
TATT: 10.833 personer anmeldt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand fra januar til november i 2022. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke aksjonerte Utrykningspolitiet over hele landet. Fokuset var ruskjøring, og nå foreligger tallene fra kontrollen. I alt 184 personer ble anmeldt i løpet av kontrolluka.

- Dette er bekymringsverdige tall, og vår sterke anbefaling til samtlige sjåfører der ute er å kjøre rusfri. Risikoen for å havne i en alvorlig ulykke er titalls ganger større for en ruspåvirket sjåfør, sier UP-sjef Knut Smedsrud i en pressemelding.

Frem til november i år er 10.833 personer anmeldt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. I fjor ble til sammen 8.901 personer anmeldt på den samme tidsperioden.

UP understreker at fjorårets ruskontroller ble begrenset på grunn av koronarestriksjoner. Likevel mener Smedsrud at tallene, i kombinasjon med funnene under ruskontrolluka, gir grunn til bekymring.

- Samtidig som jeg er bekymret for økningen av anmeldelser, er jeg tilfreds med at politiet klarer å avdekke flere sjåfører for ruspåvirket kjøring og forebygge alvorlige trafikkulykker, sier Smedsrud.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer