Belter, airbag og ABS viktigst

DinSides lesere stemte frem sikkerhetsbelter som viktigste sikkerhetsutstyr. Kollisjonsputen tok andreplassen, mens bronsemedaljen gikk til ABS-bremsene.

Belter, airbag og ABS viktigst
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av én uke avga DinSide-leserne drøye 7.000 stemmer i vår uhøytidelige avstemming over viktigste sikkerhetsutstyr i dagens biler. En av de aller eldste oppfinnelsene, sikkerhetsbeltene, fikk 696 stemmer og ble dermed en klar vinner.

Også de pyrotekniske beltestrammerne gjorde det godt. Disse mottok 221 stemmer, noe som kvalifiserte til en niendeplass blant de 45 mulige alternativene. Kraftbegrenserne, som skal forhindre skader på indre organer, fikk 145 stemmer, noe som ga en 15. plass.

Trenger ikke påminnelse

Selv om DinSides lesere mener sikkerhetsbeltene er det viktigste sikkerhetsutstyret, fikk de akustiske beltevarslerne bare 88 stemmer. Dette svake resultatet kan indikere at DinSide-leserne er flinke beltebrukere som ikke trenger hjelp fra elektronikk for å huske å spenne beltet.

Aktiv og passiv teknologi

Sikkerhetsbelter kan klassifiseres som passiv sikkerhetsteknologi, fordi de først er til hjelp i det kollisjonen er et faktum. Det samme gjelder kollisjonsputene, som tok andreplass med 542 stemmer.

ABS-bremsene, derimot, som tok bronsemedaljen med 484 stemmer, kan klassifiseres som aktiv sikkerhetsteknologi. De blokkeringsfrie bremsene har nemlig som oppgave å forhindre at selve kollisjonen oppstår. De samme gjelder det elektroniske stabilitetsprogrammet (ESP), som tok syvendeplass med 271 stemmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer