Benelli: Ny supersykkel fra Italia!

Benelli lanserer en ny supersportsykkel med tresylindret motor på 140 HK og en tørrvekt på 185 kg. Toppfarten er elektronisk begrenset til 280 km/t. For å oppnå best mulig aerodynamikk er radiatoren plassert under salen.

Benelli: Ny supersykkel fra Italia!
Publisert

Italienske Benelli er mest kjent for sin scooterproduksjon, men Tornado så dagens lys for første gang i 1971. Den nye Tornado vil dessverre ikke være tilgjengelig før tidlig i år 2001 – 30 år etter. Med nye Tornado 900 har Benelli tatt steget inn i supersportklassen.

Radiator under sete

For å lære om hvordan aerodynamikken skal bli best mulig har Benelli overført Formel 1 teknologi til sin nye Tornado. Radiatoren er nemlig flyttet vekk fra fronten og plassert under salen! Fordelene ved dette er at fronten bak forhjulet blir mye mer strømlinjeformet og at radiatoren slipper å bli varmet opp av eksosmanifolden.

Luften kommer inn gjennom to luftinntak under blinklysene foran og strømmer tvers igjennom radiatoren og ut bak sykkelen. Føreren slipper også varm luft på ben og bryst fra kjøleviften når farten er lav. Siden radiatoren ikke er plassert foran manifolden kan den også være 20% mindre enn en tradisjonell radiator. Når temperaturen i Tornadoen stiger for høyt, er det to vifter bak på sykkelen som hjelper til med å trekke den varme luften vekk fra motoren.

Banebrytende design

Tornadoen sett ovenfra avslører nye linjer i motorsykkeldesign. Fronten er mye smalere fordi radiatoren er under setet. Sykkelen blir bredere først ved tanken og motoren for så å bli smalere ved salen. Dette gjør at det blir god plass til bena for føreren. Dette har resultert i en topp strømlinjeformet sykkel som er god for 280 km/t.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer