Bensin til halv pris over grensa

Ny grenseavtale gjør at flere kan fylle billig bensin, men da må du bo i denne kommunen.

BENSIN OVER GRENSA: De som bor nær russegrensa vil snart kunne benytte det nye grenseboerbeviset for å utnytte lave bensinpriser i Russland. Foto: Colourbox.com
BENSIN OVER GRENSA: De som bor nær russegrensa vil snart kunne benytte det nye grenseboerbeviset for å utnytte lave bensinpriser i Russland. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil du fylle virkelig billig bensin, holder det ikke å reise som harryhandler til Svinesund. Den virkelige billige bensinen får du helt andre steder enn på svenskegrensen.

Forutsetningen er imidlertid at du bor i en helt spesifikk kommune.

Så mye kan du fylle

I følge tips fra en av DinSides lesere, er det allerede vanlig for nordmenn bosatt i Sør-Varanger med visum til Russland, å fylle drivstoff i grensebyen Nikel før de reiser hjem til Norge.

I den russiske byen koster nemlig både bensin og diesel rundt 29 rubler, som tilsvarer cirka 5,50 norske kroner per liter.

Som privatperson kan du trygt fylle tanken før innreise til Norge. Tollforskriften bestemmer hvor mye du kan ta med av drivstoff fra utlandet. Grensen for innførsel av drivstoff er den samme uavhengig av reisens varighet.

– Det er tillatt å ha med full tank på bilen inn til Norge, pluss 10 liter ekstra ved siden av, forteller Louise Holtoug Amundsen i Toll- og avgiftsdirektoratet til DinSide.

Hun spesifiserer at dette gjelder for privatpersoner som kjøper drivstoff til personlig bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer