Test av Audi RS6

Bensinsparende mildhybrid med 600 elleville hester

Mange mener at Audi RS6 har vært Audis råeste i mange år. Vi har testet den nyeste modellen.

DRØYERE ENN NOEN GANG: Audi RS6 har gjennom alle tider vært Audis råeste modell, mener mange. På den siste versjonen har de virkelig tatt designen helt ut. Sjekk når vi tester villbassen på Rudskogen Motorsenter. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er en av de beste allrounderne på markedet. Den er perfekt for flyttelasset med svært bagasjerom og tilhengerfeste og du har plass til hele kjernefamilien med bagasje.

Den er like perfekt som vinterbil som den er for toppfart på Autobahn. Den er from som et lam hvis du kjører på økonomiprogrammet, men et tastetrykk unna har du rett og slett en baneracer.

Det er vanskelig å se for seg en annen bil som har så vidt spenn som Audi RS6. Den har hatt det samme stempelet i 26 år, og nå er den skjerpet ytterligere.

Best look i klassen

Den nærmeste konkurrenten er den brutale Mercedes-AMG E 63 S. Den er sprekere og villere, men så kompromissløs at enkelte vil ha problemer med å leve med den. Utseendet derimot.

A6 har virkelig vært og bolet seg. Her svulmer det av muskler og strenge øyenbryn.

Bare taket, bakluka og fordørene er igjen fra A6. Fronten er 5 centimeter lengre. Grillen er lavere og bredere og det ser ut som noen har trukket den i munnvikene.

Som en hyllest til Ur-quattro har den en falsk luftespalte over grillen. De spesielle HD Matrix-LED lysene med laserfjernlys er hentet fra A7. Panseret er lengre og dypere og har fått en liten «powerdome» (forhøyet panser).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer