Bentley blir elektrisk

Bentley helelektrisk om 10 år

I dag er de verdens største på fossile V12-motorer.

NYE TIDER: Bentley skal være rollemodellen for miljøvennlig ultraluksus. Og planene er ambisiøse, men seriøse. Det skal skje innen 10 år. Foto: Bentley Motors
NYE TIDER: Bentley skal være rollemodellen for miljøvennlig ultraluksus. Og planene er ambisiøse, men seriøse. Det skal skje innen 10 år. Foto: Bentley Motors Vis mer
Publisert

Bentley skal gå fra å være verdens største produsent av fossile V12-motorer til å bli et karbonfritt selskap i løpet av ti år. De befinner seg i ultra-luksusklassen, der kjøperne bryr seg null og niks om verken kjøps- eller drivstoffpriser.

Nå skal de kutte ut alt fossilt og satse helt og fullt på elektrisitet, og det skal skje innen 2030.

Bentleys annonsering skjedde under deres Beyond 100 Strategy. Navnet er ikke tilfeldig. Bentley Motors er 80 år og takket være Volkswagen på eiersiden, er 100 år innen rekkevidde.

Elektrifiseringen skal skje gradvis. Den første ladbare hybriden er allerede på plass med Bentayga, og alle modeller skal ha et ladbart alternativ i 2023. I 2025 kommer den første elbilen og i 2026 skal alle bilene enten være elektriske eller ladbare hybrider.

Før 2030, altså om bare til år, fases bensindrevne motorer helt ut.

Karbonfritt

Og de er godt i gang allerede. I fjor ble deres fabrikk i Crewe sertifisert karbonnøytral. Ved utgangen av dette året vil alle leverandører ha bestått en bærekraftsrevisjon for å verifisere nullutslippskrav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer