Bentley knuser Rolls og Maybach

I fjor solgte superluksus-produsenten Bentley utrolige 10.000 biler. Rolls Royce og Maybach blir til sammenligning de reneste dverger.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Automotive News klarte Volkswagen-eide Bentley i 2007 å finne kunder til hele 10.014 biler. Dette er - av flere årsaker - imponerende tall. For det første er Bentleys modeller usedvanlig dyre biler. Selv i USA, som sett med norske øyne kjennetegnes ved irriterende lave bilpriser, koster den rimeligste Bentley-utgaven - Continental GT - rundt 1,25 millioner kroner (med dagens dollarkurs, ca. 7,00 kr). For den dyreste Bentley-modellen - Brooklands - må en amerikaner ut med rundt 2,4 millioner kroner.

Enda dyrere i Norge

I USA er dette usedvanlig høye priser for en bil. En nordmann vil selvsagt i tillegg måtte belage seg på å legge til noen hundre tusen i merverdiavgift pluss rundt 1,5 millioner kroner i engangsavgift.

Vi snakker altså her om noen av verdens dyreste personbiler. Likevel klarte altså Bentley å selge flere enn 10.000 biler i fjor. Til sammenligning kan det nevnes at Norges mest solgte bil i 2007 - Volkswagen Passat - solgte i snaue 7.200 eksemplarer.

Ti ganger større enn Rolls

Det som imidlertid er langt mer interessant når det kommer til antall, er å holde Bentley opp mot sine to hovedkonkurrenter; Rolls-Royce og Maybach. BMW-eide Rolls-Royce produserte nemlig kun 934 biler i 2007. Vi understreker at vi for Rolls-Royces vedkommende snakker om produksjonstall - ikke salgstall. Vi har imidlertid grunn til å anta at differansen mellom disse to tallene er svært begrenset. Det betyr at Bentley i fjor var et ti ganger så stort bilmerke som Rolls-Royce.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer