Bentley lanserer supersportsbil

Mer krefter og lavere vekt: Bentley har her brukt en velprøvd og effektiv formel. Resultatet vises i Genève.

Bentley lanserer supersportsbil
Publisert
Sist oppdatert

Bentley er det mest suksessrike av super-luksusmerkene, og for første gang i 2007 ble det solgt mer enn 10.000 eksemplarer av det eksklusive bilmerket.

Mens vi venter på Arnage...

Produsentens mer utpregede luksusmodell, tradisjonelle Arnage (flankert av enda mer eksklusive avleggere Azure - kabriolet, og Brooklands - kupé), er moden for utskiftning - noe vi forventet, inntil finanskrisen virkelig begynte å gjøre seg gjeldende, skulle skje nå i år.

Mer Continental

Vel, vi får se hva det blir til med det, men inntil videre hviler ikke Bentley på laurbærene av sin suksess med Continental GT, Continental Flying Spur, Continental GTC og spesialversjonen Continental GT Speed.

Nytt i Genève

I anledning 2009-utgaven av bilmessen i Genève kommer nemlig den britiske produsenten - som riktignok er en del av Volkswagen-konsernet og dermed kontrollert av Porsche - til å presentere modellen vi ser her og som har fått et navn som utvilsomt er rett på sak: Bentley Continental Supersports.

3,9 sekunder fra 0 til 100

Og det er da også supersport-verdenen vi fornemmer når vi ser ytelsestallene på papiret selv om bildene viser oss en bil som er temmelig massiv i forhold til det vi forbinder med nevnte type biler (Ferrari Enzo, Lamborghini Murciélago, Pagani Zonda, Porsche Carrera GT, Mercedes SLR McLaren, Maserati MC 12, Gumpert Apollo, Koenigsegg CCX, Caparo T1 og så videre...) Men Bentley annonserer faktisk 0 til 100 på 3,9 sekunder. Det er kjapt. 0 til 160 tar 8,9 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer