Bentley-luksus uten tak

Ingen kabrioleter vil gi samme tunge luksus som en Bentley Arnage Drophead Coupe, men også Rolls Royce er i siget med en kabriolet.

Publisert
Sist oppdatert

Bentleyen vil bli valget for de utålmodige, den vil antakelig være på markedet neste vår, og slå tidligere samarbeidspartner Rolls Royce med ett år. Produksjonsmodellen av konseptbilen 100EX vil ikke være klar før 2007.

Bentley har tradisjoner for kabrioleter i den tunge luksusklassen, og inntil 2003 sto Bentley Azure på programmet. De siste par årene har det ikke vært kabrioleter å få fra den britiske produsenten. Antakelig ønsket Volkswagen som eier Bentley å sikre et helhetlig produktutvalg, og har brukt de siste par årene på å rydde litt. Årets utgave av vanlig Arnage er betydelig endret i forhold til tidligere års modeller.

Voldsom motor

Kabrioleten er basert på Arnage R, men vi stusser litt på effekttallene. 450 hestekrefter og 875 Nm betyr at bilen som vises frem på bilutstillingen i Los Angeles har en Arnage T motor under panseret. Likevel er det komfort som er viktigst i en kabriolet som dette, og den vil få samme komfortfjæring som i Arnage R.

Inspirert av Eldøy

Baksetene skal ha vært inspirert av Peel-stolen til den norske designeren Olav Eldøy. Peel-stolen, som i sin tur var inspirert av et appelsinskall, kjennetegnes ved at den omfavner og støtter kroppen til tross for at linjene er stramme og enkle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer