Bentley med massiv luksus-SUV

GENÈVE (DinSide Motor): – Her skal skapet stå, ønsker Bentley å kommunisere med sin EXP 9 F.

OVERDÅDIG LUKSUS: Bentley skal sette de andre produsentene av luksus-SUV-er på plass med sin kommende EXP 9 F. Foto: Fred Magne Skillebæk
OVERDÅDIG LUKSUS: Bentley skal sette de andre produsentene av luksus-SUV-er på plass med sin kommende EXP 9 F. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EXP er for Bentley et symbol på innovasjon nyskapning siden de lanserte sin første prototype med Bentley-navnet i 1919.

Siden den gang har Bentley vært en bærer av alt det britisk eleganse og luksus står for, og det med et tilsnitt av sportslighet som rivalen - og ganske lenge partneren - Rolls-Royce ikke hadde.

SUV? Du tuller...

Da Range Rover inntok markedet med en ekte britisk luksus-SUV på 70-tallet, ble den av og til referert til som "terrengbilenes Bentley".

For noen Bentley-SUV kunne man jo ikke forestille seg. Eller...?

Pengemaskin

Siden den gang har både Mercedes, BMW, Porsche og Audi inntatt dette lukrative markedssegmentet, samtidig som pioneren Range Rover har forsterket sitt nærvær. Den senere tiden var det derfor bare et tidsspørsmål når Bentley også skulle hoppe på trenden.

Tredje modellrekke

Det gjør de nå. Riktignok i denne omgang med det de kaller et design-konsept, men som ser temmelig produksjonsklart ut. Det var toppsjefen Wolfgang Dürheimer som selv kjørte bilen, som altså heter EXP 9 F, inn på standen og publikumsoppmøtet var det ikke noe å si på. Modellen "vil kunne" utfylle Bentleys modellrekke som en tredjemann ved siden av de to merket har på markedet i dag, nemlig flaggskipet Mulsanne og Continental-serien som består av GT, GTC og Flying Spur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer