Bentley med massiv luksus-SUV

GENÈVE (DinSide Motor): – Her skal skapet stå, ønsker Bentley å kommunisere med sin EXP 9 F.

OVERDÅDIG LUKSUS: Bentley skal sette de andre produsentene av luksus-SUV-er på plass med sin kommende EXP 9 F. Foto: Fred Magne Skillebæk
OVERDÅDIG LUKSUS: Bentley skal sette de andre produsentene av luksus-SUV-er på plass med sin kommende EXP 9 F. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EXP er for Bentley et symbol på innovasjon nyskapning siden de lanserte sin første prototype med Bentley-navnet i 1919.

Siden den gang har Bentley vært en bærer av alt det britisk eleganse og luksus står for, og det med et tilsnitt av sportslighet som rivalen - og ganske lenge partneren - Rolls-Royce ikke hadde.

SUV? Du tuller...

Da Range Rover inntok markedet med en ekte britisk luksus-SUV på 70-tallet, ble den av og til referert til som "terrengbilenes Bentley".

For noen Bentley-SUV kunne man jo ikke forestille seg. Eller...?

Pengemaskin

Bentley EXP 9 F vekker stor oppmerksomhet i Genève
Bentley EXP 9 F vekker stor oppmerksomhet i Genève Vis mer


Siden den gang har både Mercedes, BMW, Porsche og Audi inntatt dette lukrative markedssegmentet, samtidig som pioneren Range Rover har forsterket sitt nærvær. Den senere tiden var det derfor bare et tidsspørsmål når Bentley også skulle hoppe på trenden.

Tredje modellrekke

Det gjør de nå. Riktignok i denne omgang med det de kaller et design-konsept, men som ser temmelig produksjonsklart ut. Det var toppsjefen Wolfgang Dürheimer som selv kjørte bilen, som altså heter EXP 9 F, inn på standen og publikumsoppmøtet var det ikke noe å si på. Modellen "vil kunne" utfylle Bentleys modellrekke som en tredjemann ved siden av de to merket har på markedet i dag, nemlig flaggskipet Mulsanne og Continental-serien som består av GT, GTC og Flying Spur.

Men er den pen ...?


Designmessig vet vi ikke helt hva vi skal synes. Fronten er dramatisk og spektakulær nok, og detaljene unektelig gjennomtenkte. Se for eksempel på de fantastiske turbinfelgene med diameter ikke mindre enn 23 tommer. Men helheten? Vel, det kommer nok an på øyet som ser.

Konsernsøsken

Hva synes du?

Bentley EXP 9 F er... (Avsluttet)
Stygg(39%) 607
Pen(28%) 430
Rar(23%) 359
Vet ikke helt(11%) 164
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I profil er vi ikke alene om å dra kjensel på siste generasjon Porsche Cayennes proporsjoner. Det kan nok ha sin forklaring i at både Porsche og Bentley - og for den saks skyld også Audi (Q7) og VW (Touareg) - tilhører det samme konsernet.

600 hester

Bentley EXP 9 F har den gedigne seksliters W12-motoren under panseret. I denne bilen kan det bety at den vil ha 600 hestekrefter og et dreiemoment på 800 newtonmeter, alt koblet til en åttetrinns automat. Bentley lover at den vil sette ny rekord i klassen både hva gjelder toppfart og akselerasjon.

Interiøret i bilen er som vi ser en orgie i luksus og høyverdige materialer.

Vent og se

Så var det spørsmålet alle stiller seg: Kommer denne i produksjon? Til det svarer Bentley at publikums og pressens reaksjoner under denne utstillingen vil bli nøye gjennomgått og analysert av ledelsen før det tas en endelig avgjørelse.

Vi kommer til å følge spent med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer