Bentley SUV bekreftes

Disse bildene bekrefter den kommende Bentley SUVen, etter testkjøring i Alpene.

SKJULTE FORMER:Den svarte folien skjuler noen av bilens mest utpregede linjer, men man ser likevel tydelig bilens fasong. Foto: Automedia
SKJULTE FORMER:Den svarte folien skjuler noen av bilens mest utpregede linjer, men man ser likevel tydelig bilens fasong. Foto: Automedia Vis mer

Tekst: Morten Moum

Bilen er, som testbiler flest, maskert godt for å skjule særegne linjer og kurver, men det er likevel en god indikator på hvordan den mye omtalte luksus-SUVen vil se ut.

Etter bildene å dømme ser bilen ut som en blanding av Bentley Continental GT og konsept-SUVen EXP 9F som ble vist på bilmessen i Geneve i 2011.

Likevel er designet noe tonet ned sammenliknet med konseptbilen, og minner nå mer om en Continental enn en Mulsanne, slik konseptbilen gjorde.

Blandet mottakelse

Likevel er grillen, Bentley-tradisjon tro, fortsatt massiv med store luftinntak og runde lykter. Selv om den er tonet noe ned fra konseptet, ser man fortsatt tydelige likhetstrekk, og for noen er det kanskje skuffende, da kritikken ikke lot seg vente på da den ble presentert i Geneve.

Kompromiss

Men, det er som med Bentley som med alle andre luksusbil-produsenter som kaster seg på SUV-bølgen, at kritikken hagler når de første bildene blir vist. Det er ofte vanskelig å lage en stor SUV og fortsatt beholde de klassiske linjene som de andre mindre modellene fra merket har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer