Corona-krigen

Ber bilprodusenter legge om

Den britiske regjeringen vil at fabrikkene omstilles til produksjon av respiratorer.

PUSTEHJELP: Sykehus trenger respiratorer og bilprodusenter står uten jobb. Regjernigen i England foreslår storstilt omlegging. Foto: JACK GUEZ / AFP)
PUSTEHJELP: Sykehus trenger respiratorer og bilprodusenter står uten jobb. Regjernigen i England foreslår storstilt omlegging. Foto: JACK GUEZ / AFP) Vis mer
Publisert

Den britiske helsemininisteren Matt Hancock har kommet med et ganske friskt ønske til den engelske bilindustrien, som for øyeblikket halter på grunn av coronaviruset og leveranseproblemer av komponenter fra underleverandører. Mange av disse ligger i Asia.

Hvor alvorlig man skal ta forslaget, som kom under «The Andrew Marr Show», kan det settes spørsmålstegn ved. Han fortalte at regjeringen var i diskusjon med «all verdens selskaper», inkludert bilfabrikanter og millitæravdelinger.

Den britiske regjeringen ønsker å utnytte bilfabrikkenes ledige kapasitet til å bygge respiratorer til landets sykehus.

I dag finnes det ca 5000 respiratorer i Storbritania, men Hancock tror at man trenger å mangedoble antallet på grunn av pandemien.

- Vi må skalere opp produksjon av viktig utstyr som for eksempel respiratorer for å kunne hjelpe de mest utsatte, og produsentene må hjelpe oss i denne krisen, sier regjeringen i en uttalelse.

- Alle som kan, skal omstille ingeniører og produksjonslinjer for å bygge respiratorer, sier Hanckock.

Hvordan det skal skje i praksis, har han ingen svar på, men sier at det må skje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.