Bergenserne må kjøre med skitne biler

Det er prekært i regnbyen.

Forbudt i Bergen ... Foto: Colourbox.com
Forbudt i Bergen ... Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utrolig, men sant. Bergen kommune annonserer nå et et forbud mot bilvask i kommunen. Det er byrådet som har vedtatt at bergenserne nå ikke får gjort bilene rene. Verken i vaskehaller eller med slange som er knyttet til kommunal vannforsyning. Forbudet gjelder fra og med i dag, 17. mars.

Det blir også forbud mot å benytte slange til vask av gater, fortau, husfasader og lignende.

Mer informasjon på kommunens nettsider.

Les også: Slik skifter du dekk

Rekordtørr vinter

Bergenserne må ty til kraftige tiltak for å hindre vannmangel. Foto: Bergen Kommune
Bergenserne må ty til kraftige tiltak for å hindre vannmangel. Foto: Bergen Kommune Vis mer


Hvorfor? Jo, vinteren har vært så tørr at vannkildene er ekstremt nedtappet. For å sikre kommunal vannforsyning, innfører altså myndighetene i regnbyen bilvaskeforbud med umiddelbar virkning. Dette er gjort med hjemmel i Sanitærreglement for Bergen kommune.

Bt.no opplyser at det hvert døgn brukes 500.000 liter vann til bilvask på bensinstasjoner og vaskehaller i Bergen. Det tilsvarer to liter per innbygger, per døgn. Forbudet mot bilvask vil ifølge avisen ikke redusere forbruket med mer enn 0,4 prosent.

Dispensasjoner

Kommunen kan gi dispensasjon etter søknad for bruk av bilvaskemaskiner med spesielt lavt vannforbruk, dvs. mindre enn 70 liter er bilvask.

Så hva får du lov til? Jo, du får vaske dersom du kan greie deg med bøtte eller kanne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer