Beste miljøbil kåret

Den svenske foreningen Gröna Bilister har kåret Volkswagen Passat til den beste miljøbilen. Men her i Norge markedsføres ikke bilen.

Volkswagen Passat 1.4 TSI Ecofuel er i følge den svenske foreningen Gröna Bilistar den beste miljøbilen
Volkswagen Passat 1.4 TSI Ecofuel er i følge den svenske foreningen Gröna Bilistar den beste miljøbilen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gröna Bilister kårer hvert år de beste miljøbilene fra et utvalg biler silt etter en rekke kriterier knyttet både til miljøegenskaper og sikkerhet. Biler som oppfyller kriteriene nomineres og stemmes så frem av fire ulike juryer bestående av henholdsvis barnefamilier, pensjonister, motorjournalister og miljøsjefer.

Best ut i årets kåring kom altså Volkswagen Passat, tett fulgt av Volkswagen Touran. En real dobbeltseier med andre ord. Passat vant for øvrig kåringen for andre år på rad. På tredjeplass ble det delt mellom BMW 320d EfficientDynamics (ED), Saab 9-3 Trifuel og Ford Focus FFV.

BMW best av de vanlige

Verdt å notere seg er at bare BWW 320d ED har en konvensjonell drivstoffløsning. Alle de andre bilene går på en eller flere former for biodrivstoff. Samtlige kan dessuten også gå på bensin, med unntak av den dieseldrevne BMWen som slipper ut 109 gram CO2.

Under 20 gram CO2

Passat og Touran som altså ble stemt først frem av de fire juryene går på bensin, biogass eller naturgass. Begge har en 1,4-liters turbomotor med 150 hestekrefter. Det ikke-fornybare CO2-utslippet i Passat skal i følge Volkswagen kunne ligge på under 20 gram CO2 ved kjøring på biogass. Standard CO2-tall er imidlertid 119 gram, også det på gass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer