Bestilt Tesla Model 3? Kredittkort sikrer pengene dine

Depositumet er betalt, og du har fått bekreftelsen i hånda. Du står i køen for å få kjøpe en Tesla Model 3, men hvor blir det av depositumet?

PENGA PÅ BORDET: Nei, det er ikke en god løsning. Betal med kredittkort.  Foto: TESLA
PENGA PÅ BORDET: Nei, det er ikke en god løsning. Betal med kredittkort. Foto: TESLA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som har betalt inn 10.000 kroner for å sikre deg et tidligere eksemplar av en Tesla Model 3, eller Model X for den saks skyld?

Norge er antagelig det landet i verden med best forbrukervern. Dette gjelder på veldig mange områder, som eksempelvis bil. Her leveres stort sett alle merker med fem års garanti, eller mer. Også Tesla.

Men hva med de 10.000 kronene?

For å sikre kundenes penger er det i boligmarkedet en ikke uvanlig praksis at disse pengene blir satt på en klientkonto. Slik er det ikke når man kjøper en slags reservasjon fra Tesla.

Innbetalingen virker mer som en slags crowdfunding, en sammenraking av midler for at produsenten skal ha kapital til å bygge videre på en god idé. Forskjellen er at Tesla lar deg frem til et visst tidspunkt få angre på avgjørelsen, og når som helst ombestemme deg og få pengene tilbake.

Men hva om selskapet går konkurs i mellomtiden?

LES OGSÅ: Tesla Model S blir ny

Betal med kredittkort

- Vårt råd er at du betaler med kredittkort, forteller Martin Skaug Halsås i Forbrukerrådet.

I Norge stiller kredittkortselskapene opp for varer du har betalt, men som av en eller annen grunn ikke blir levert. Det samme gjør bankenes Visa-løsning, altså vanlige debitt-kort, kort som belaster dine egne kontoer hvor du har pengene dine. Kortutsteder stiller til og med opp dersom varen skulle ryke i garantitiden, men forhandler er konkurs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer