TEST: Honda CR-V Hybrid

Bestselgeren akterutseilt

Lat og tørst - til å være en hybrid.

ENDELIG: Endelig kom den tidligere storselgeren CR-V med en hybrid løsning, men vi sliter med å se argumentene for å kjøpe den. Foto: Jamieson Pothecary
ENDELIG: Endelig kom den tidligere storselgeren CR-V med en hybrid løsning, men vi sliter med å se argumentene for å kjøpe den. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Honda CR-V har, som veldig mange andre, droppet diesel fullstendig, og satser heller på bensin og hybrid.

Dette er den femte generasjonen i rekken, som har solgt hele 9,6 millioner biler globalt, siden den ble lansert første gang. Siste generasjon er nøyaktig like lang som forgjengeren, men akselavstanden er økt 3 cm, mens bilen er pakket bedre, så baksetepassasjerene er velsignet med 5 cm ekstra.

Det er god plass til fire skikkelig voksne, mens tre barn har det helt konge bak, dersom de ikke krever varme og egen klimasone. Den eneste luksusen er to USB-kontakter og to koppholdere i midtarmlenet.

Ønsker du sju sitteplasser, må du bestille ren bensinversjon med 1,5-liter. De to ekstra setene blir dog som nødseter å regne.

Hybridsystemet ligner litt på Mitsubishis. En toliters motor på 145 hk og 175 Nm produserer strøm til den 184 hester og 315 Nm sterke elmotoren.

CR-V har ikke girkasse, men en clutch som kobler seg til forhjulene i gitte hastigheter, når farten overstiger 80 km/t. Honda har valgt å montere tradisjonelt drivverk, med 90 graders uttak fra framdiffen, en mellomaksel og bakdiff som dras med rundt hele tiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer