Ny og billigere VW ID.3 lansert

Bestselgeren bryter grensa

VW ID.3 Pure Performance City med mindre batteripakke og lavere pris kan nå bestilles.

FUNKSJONER: På Volkswagens elbiler i ID.-serien har de nå lagt inn en stilig funksjon – nemlig ID.Light. Video: Øystein Bergrud Fossum / Rune M. Nesheim. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Nye Volkswagen ID.3 Pure Performance City vil koste fra 299 000 kroner, pluss frakt- og leveringskostnader, og kan bestilles fra og med i dag.

Det er 44 400 kroner rimeligere enn det billigste alternativet som allerede lå på markedet, i ID.3 Pro Performance Life som koster 343 400 kroner (eks frakt- og levering).

Mister rekkevidde

Pure Performance City blir det billigste alternativet til bilen som solgte som varmt hvetebrød på slutten av fjoråret. Prisen er først og fremst takket være en mindre batteripakke (45 kWt netto), som gjør at «den urbane» versjonen får avkortet rekkevidde til 340 km.

Merk at rekkevidden fortsatt ikke er offisielle WLTP-tall. Om dataene stemmer vil den nye versjonen ha 84 km kortere rekkevidde enn nest dårligste VW ID.3-alternativ.

Merk at ID.3 Pro S har batteripakke på 77 kWt, som gir rekkevidde på 539 WLTP-kilometer. Den versjonen koster til gjengjeld fra 447 200 kroner.

Dermed er prisvariasjonen til ID.3 på om lag 150 000 kroner, fra billigst til dyrest. Er du ikke avhengig av lang rekkevidde er med andre ord den nye versjonen et godt alternativ.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.