Betal mindre bompenger

Du kan få inntil 50 prosent rabatt i de 28 norske Autopass-bomstasjonene. Vi viser deg hvordan du går frem.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du bor i eller i nærheten av en by i Sør-Norge, er det stor sannsynlighet for at du for lengst har skaffet deg en såkalt Autopass-brikke. Denne elektroniske brikken sørger for at du slipper å stoppe ved din lokale bomstasjon. I tillegg sørger brikken for at du oppnår rabattert takst. I Oslo koster for eksempel en passering i utgangspunktet 25 kroner. Med Autopass-brikke slipper du unna med 20.

Gyldig ved 28 bomstasjoner

Autopass-brikken fungerer i dag ved 28 av 42 norske bomstasjoner. Det betyr at du som har Autopass-brikke slipper å stoppe i Autopass-stasjonene du passerer på vei til hytter, slektninger og venner. I stedet registreres passeringen ved den aktuelle Autopass-stasjonen og sendes til din lokale Autopass-operatør. Denne vil i sin tur belaste din saldo eller sende deg en faktura.

Ikke rabatt

Det er imidlertid viktig å være klar over at en Autopass-brikke ikke gir deg rabatt ved "fremmede" Autopass-stasjoner. Riktignok finnes det tre unntak; Bomringen i Oslo, den nye "Bærumsringen" og Svinesundforbindelsen. Ved disse bomstasjonene får alle med Autopass-abonnenter automatisk rabatt. Men ved de 25 andre Autopass-stasjonene betaler "fremmede" Autopass-abonnenter full pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer