Elbil

- Betydelig billigere

Tross vektavgift, moms og høye strømpriser er det mye å spare på å velge elbil.

LADER HJEMME: Så lenge du benytter muligheten til å lade bilen hjemme, gjør strømstøtten at du kjører mye billigere med elbilen enn med en bensin-. eller dieselbil. Foto: Mirva Kakko.
LADER HJEMME: Så lenge du benytter muligheten til å lade bilen hjemme, gjør strømstøtten at du kjører mye billigere med elbilen enn med en bensin-. eller dieselbil. Foto: Mirva Kakko. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elbil-fordelene blir stadig færre. Fra 1. januar innførte regjeringen 25 prosent moms på prisen som overstiger 500 000 kroner på elektriske biler. I tillegg ble det innført en vektavgift på 12,50 kroner på per kilo som overstiger 500 på alle biler. Siden elbilene, med sine tunge batterier, veier betydelig mer enn fossilbiler, slår dette kraftigst ut for disse.

Dette betyr at det er blitt litt dyrere å kjøpe en ny elbil, men når du først har fått den hjem på gårdsplassen, er den langt billigere å bruke enn en bensin- eller dieselbil. Det som gjør det spesielt gunstig er drivstoffkostnadene.

Lader hjemme

- Den største fordelen får du hvis du kan lade bilen hjemme, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Han har regnet på hva drivstoffutgiftene til en elbil, kontra en fossilbil, er i løpet av et år. Konklusjonen er at du fort sparer 10 000–12 000 kroner i året med elbil bare i drivstoff.

Strømstøtten redder deg

- Den største fordelen elbil-eiere har nå, er noe regjeringen aldri har innført som en elbilfordel, nemlig drivstoffkostnadene. Kan du lade elbilen din hjemme, er det betydelig billigere enn å fylle bensin eller diesel, slår Sødal fast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer