Mindre trafikk gjennom Fjellinjens bomring i Oslo

Betydelig nedgang

Trafikken i Fjellinjens bomstasjoner hadde i januar en nedgang på 17 prosent sammenliknet med samme måned i fjor.

FÆRRE PASSERINGER: Ikke siden corona-nedstengningen har nedgangen i antall biler gjennom Oslo-bomstasjonene vært større. Her er to elbiler på vei gjennom bomstasjon ut av Oslo på E18 ved Bygdøy. Foto: Heiko Junge / NTB
FÆRRE PASSERINGER: Ikke siden corona-nedstengningen har nedgangen i antall biler gjennom Oslo-bomstasjonene vært større. Her er to elbiler på vei gjennom bomstasjon ut av Oslo på E18 ved Bygdøy. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

I fjor hadde trafikken gjennom bomselskapet Fjellinjens bomstasjoner i Oslo en nedgang på mellom åtte og ni prosent, sammenlignet med 2019.

Dette var det corona-pandemien som fikk skylden for, noe som ble tydeliggjort ved at trafikken var lavest i de månedene med mest omfattende smittevern-tiltak.

Nedgangen fortsetter

Corona-trenden økte imidlertid inne i det nye året. I januar opplevde nemlig bomstasjonene i hovedstaden en enda større nedgang, på hele 17 prosent sammenlignet med samme måned 2019, og dermed den største nedgangen siden corona-nedstengingen i mars 2020 (20 % ned).

Totalt var det 4,2 millioner passeringer forbi bygrensa, mens Osloringen hadde 11,5 millioner passeringer og indre ring noterte 10,1 millioner, ifølge Fjellinjen.

Små biler stod naturligvis for størstedelen av trafikken (godt over 90 %), mens lastebiler i Euro 5- og Euro 5-klassifisering stod for de resterende . Årets trend er imidlertid at personbil-andelen avtar noe, sammenlignet med desembertallene - altså at tungtransporten har økt noe (i forhold til personbilene).

Én firedel elbil

Som du kan se på Fjellinjens egen statistikk over kjøretøyenes drivlinje, er det fortsatt klart flest dieselbiler som kjører gjennom bompasseringene, mens bensinbilene fortsatt holder av foran elbilene i framgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer