Bikkjehus med krutt

I et nisjemarked er det viktig å ha noe nytt hele tiden. Til sommeren kommer verstingen.

Publisert
Sist oppdatert

Mini gikk under dette navnet på 60-tallet. I Sverige hadde de det samme. Der gikk den knøttlille bilen under kjelenavnet hundkojan.

Selv om Mini fortsatt er en liten bil er det lite som minner om det gamle bikkjehuset. Nå kommer den i en versjon som rett og slett er en skikkelig sportsbil.

Se store bilder

Works

Den oppgraderte motoren dukker opp i både vanlig Mini og Clubman. Utgangspunktet er den samme 1,6-literen med turbo og direkte innsprøytning som vi kjenner fra før. Nå yter den 211 hestekrefter ved 6.000 omdreininger.

Det er 132 hestekrefter per liter slagvolum, og for de som ikke klarer å forholde seg til dette tallet så er det en ekstremt høy litereffekt. Dreiemomentet er også robust. Allerede ved 1.850 newtonmeter leverer motoren 260 newtonmeter, og over en kort periode mellom 2.000 og 5.300 omdreininger, leverer motoren sogar 280 newtonmeter.

Kort Mini bruker 6,5 sekunder fra 0 til 100, mens Clubman trenger 6,8 sekunder. Begge modellene har en toppfart på 238 kilometer i timen.

Forbruket er ganske lavt tatt i betraktning at dette bortimot er en racingbil. Mini bruker 0,69 liter per mil og Clubman 0,7 liter per mil. Det tilsvarer et CO2-utslipp på 165 og 170 gram per kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer