Bil-innbrudd koster forsikringsselskapene 80 millioner kroner

Et liten knakk på ruta er alt som skal til for at julegavene til barna plutselig er borte. Og forsikringsselskapene kan nekte deg erstatning.

PAKKE FOR PAKK: Julegleden kan bli ødelagt om pakkene ligger synlige i bilen. I fjor utbetalte forsikringsselskapene 80 millioner kroner etter bil-innbrudd. Foto: NTB / SCANPIX
PAKKE FOR PAKK: Julegleden kan bli ødelagt om pakkene ligger synlige i bilen. I fjor utbetalte forsikringsselskapene 80 millioner kroner etter bil-innbrudd. Foto: NTB / SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble det utbetalt rundt 80 millioner kroner i erstatning til bileiere som hadde hatt innbrudd i bilen, ifølge ferske tall fra Finans Norge. - Det er fort gjort å få knust en rute og bli frastjålet alle julegavene, sier Roger Ytre-Hauge som er fagsjef motor i Frende Forsikring.

Hvert år får forsikringsselskapet inn et utall meldinger om bil-innbrudd der gaver forsvinner.

- Spesielt utsatt er du om du parkerer på et sted der det ferdes lite folk, og alle handleposene er synlige fra utsiden, sier Ytre-Hauge.

LES OGSÅ: Slik pakker du bilen trygt i jula

Stress ingen unnskyldning

I de siste hektiske handledagene før jul er det neppe innbrudd i bilen som ligger nærmest oppi hjernebarken. Dermed hender det at verdifulle gjenstander blir liggende i bilen lenger enn de burde, eller at bildøren blir stående åpen.

- Prøv å skjule varene i bagasjerommet eller under bagasjetrekk, om du har. Kjør hjemom med posene underveis, og parker på steder der det er lyst og mye folk, råder Roger Ytre-Hauge.En innbruddstyv bruker ikke mange sekunder på å ta seg inn i en bil, og kan like gjerne la seg friste av bugnende poser eller en innpakket gave, som av en veske eller sekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer