Bilavgifter: Ladbar Volvo XC90 ned 100.000 i avgift

Dessverre spiser valutajustering opp mesteparten. NB: OPPDATERT!

LADBAR: Med ladeluke på forskjermen blir XC90 ca. 100.000 kroner billigere, men Volvo tar igjen 67.000 i form av valutajusteringer.  Foto: Fred Magne Skillebæk
LADBAR: Med ladeluke på forskjermen blir XC90 ca. 100.000 kroner billigere, men Volvo tar igjen 67.000 i form av valutajusteringer. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kom beskjeden om hvordan Regjeringen ønsker å endre bilavgiftene. Bilbransjen har dermed fått det som de vil. Vektkomponenten i engangsavgiften skal ned, og komponenten for hestekrefter skal bort.

Det gjør i seg selv at XC90 T8, den ladbare hybridversjonen, får nær 100.000 kroner lavere engangsavgift, noe som burde blitt synliggjort direkte på prislappen. Men for nye kunder gjør den dessverre ikke det.

Les test av Volvo XC90

Svak krone

Volvo har besluttet å foreta en prisjustering med bakgrunn i valutasvingninger, noe som for XC90 T8 utgjør en prisøkning på 67.000 kroner. Prisøkningen ble gjeldende fra fredag 20. november, og gjelder først på 2017-modeller av bilen, ettersom Volvo allerede har solgt ut hele produksjonen av 2016-modeller.

De som skrev kontrakt på en slik bil før fredag, men har levering etter nyttår vil fortsatt fra fullt utbytte av avgiftsreduksjonen.

Har du derimot bestilt en XC90 T8 allerede bør du med andre ord vente en måned med å registrere den. Det sparer du stort på, om du klarer å holde deg. Audi Q7 og Volvo XC90 i duell

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer