Skråblikk på bilsalget

Bilbransjes mest fantastiske floskler

Produsentene lirer av seg de utroligste uttrykk når de skal selge bilene sine.

TILFREDSSTILLENDE? Hvor deilig er det ikke å oppdage nøklene i gull, rett før du skal skru på tenninga, spør Cadillac i en bilbrosjyre. «Eller at noen andre legger merke til det» ...
TILFREDSSTILLENDE? Hvor deilig er det ikke å oppdage nøklene i gull, rett før du skal skru på tenninga, spør Cadillac i en bilbrosjyre. «Eller at noen andre legger merke til det» ... Vis mer
Publisert

«Når du liker å få mest mulig ut av livet, er det merkelig at du klarer å få plass til alt i løpet av en dag.»

Nei, denne illeluktende floskelen er ikke fra et intervju med en 18-åring som akkurat har begynt på filosofi. Det er en tekst fra årets Honda Civic-brosjyre.

For i brosjyreland, der kan alt gå an:

Der består verden av vakre mennesker i 30-åra, av blanke biler og oransje solnedganger.

Er det barn i baksetet, så er de vakre og blide, de krangler aldri og smører ikke inn setene med skogsbæryoghurt eller roter så baksetet ser ut som favelaen i Rio.

I brosjyreland finnes det ikke drittsure ektefeller med lavt blodsukker, og det er aldri noe problem å rekke barnehagen, siden det ikke finnes andre biler å se.

Også Opel Norge har store tanker om bilene sine, med ett unntak: «Du kan beholde grepet», skriver Opel om Grandland X, som åpenbart ikke har så lett for å holde seg på veien.

Ellers virker Opel svært selvsikker på bilene sine. For eksempel er Astra «uforskammet luksuriøs» - ingen grunn til å kjøpe Bentley da, gitt. Insignia er «Perfekt på alle måter», mens Zafira er «Populær hos alle». Er den virkelig det? Alle fra uteligger til kongen - alle bare digger Zafira?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer