Bildeler på internett

I Norge er det bare en håndfull firmaer som tilbyr sine kunder å bestille bildeler og rekvisita over Internett.

Bildeler på internett
Publisert

Selv om noen av disse - Torhov Bilrekvisita, Cd-Cardic og Micro Bildeler tilbyr sine kunder å handle via Internett, er ingen av firmaene rene internettbutikker i ordents rette forstand.

For selv om du kan surfe deg gjennom varehusets korridorer for å plukke varer, skjer bestillingen via e-post, mens varene sendes som vanlige "postordrepakker" mot porto og oppkravsgebyr. Dette er selvfølgelig trygt, men leveringen blir dyr dersom man bare skal ha småplukk.

"Skikkelig" internetthandel med online-bestilling og betalingsløsninger vil jo blant annet sørge for at oppkravsgebyret forsvinner, men mange vil oppfatte on-line betaling som et usikkerhetsmoment. (Du kan lese mere om internetthandel her.)

Micro dyrest på småforsendelser

I en enkel sammenligning er det Micro Bildeler som faller dyrest ut på nettopp denne biten. De forlanger kr. 62 for porto (+ oppkravsgebyr kr. 35) på bestillinger opp til kr. 1.500, på dyrere bestillinger faller portoen bort.

Torshov Bilrekvisita og CD Cardic følger normale portotakster, og krever også oppkravsgebyr. På bestillinger inntil kr. 2.000 er derfor Micro Bildeler dyrest, mens Torshov og CD-cardic blir det dyreste alternativet på ordre over dette beløpet - eller dersom varene er svært tunge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer