1.300 kjøretøy kan være tapt i Sola-brannen

Bileierne får dispensasjon

Må kun dokumentere at bilene var i parkeringshuset under brannen.

FÅR SPESIAL-DISPENSASJON: Bileierne av de skadde bilene fra Sola-brannen kan nå avregistrere disse uten å melde skiltene tapt. Foto: NTB / Scanpix
FÅR SPESIAL-DISPENSASJON: Bileierne av de skadde bilene fra Sola-brannen kan nå avregistrere disse uten å melde skiltene tapt. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Publisert

For å slippe å betale forsikring for kjøretøy som har gått tapt i brannen på Sola, kan bileierne nå avregistrere disse uten å melde skiltene tapt til politiet først. Det melder Statens vegvesen i en pressemelding fredag.

Bileierne må imidlertid dokumentere at kjøretøyet var i parkeringshuset på branndagen 7. januar.

Over 1.000 kjøretøy

I forbindelse med garasjebrannen på Stavanger lufthavn, Sola, kan så mange som 1.300 kjøretøy ha gått tapt, melder Vegvesenet.

Politiet har uttrykt bekymring for den store pågangen de forventer fra kjøretøyeiere, som ønsker å melde bilskiltene tapt, for blant annet å slippe å betale forsikringer på biler som ikke lengre er i bruk.

- Vi gir en generell dispensasjon fra forskriften som pålegger bileiere å melde fra til politiet om at bilskiltet er tapt. Dette vil gjøre det enklere for både politiet og for eierne av kjøretøyene, som nå slipper å gå til politiet før de går til Vegvesenet med tapsmeldingen. Avregistreringen vil i disse tilfellene tilbakedateres til 7. januar 2020, forteller Jan Tore Remøy i Vegvesenet.

Forskriften Statens vegvesen gir dispensasjon fra er kravet i forskrift 25. januar 1990 nr. 92 om bruk av kjøretøy («bruksforskriften») § 2-25 (1) om at tap av bilskilt «skal meldes til politiet», jf. bruksforskriften § 6-2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer