1.300 kjøretøy kan være tapt i Sola-brannen

Bileierne får dispensasjon

Må kun dokumentere at bilene var i parkeringshuset under brannen.

FÅR SPESIAL-DISPENSASJON: Bileierne av de skadde bilene fra Sola-brannen kan nå avregistrere disse uten å melde skiltene tapt. Foto: NTB / Scanpix
FÅR SPESIAL-DISPENSASJON: Bileierne av de skadde bilene fra Sola-brannen kan nå avregistrere disse uten å melde skiltene tapt. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Publisert

For å slippe å betale forsikring for kjøretøy som har gått tapt i brannen på Sola, kan bileierne nå avregistrere disse uten å melde skiltene tapt til politiet først. Det melder Statens vegvesen i en pressemelding fredag.

Bileierne må imidlertid dokumentere at kjøretøyet var i parkeringshuset på branndagen 7. januar.

Forskrift om bruk av kjøretøy
§ 2-25.Tap og tyveri av kjennemerke

(1) Tap og tyveri av kjennemerke skal meldes til politiet før Statens vegvesen utsteder nye kjenne-merker med ny tegnkombinasjon.

Over 1.000 kjøretøy

I forbindelse med garasjebrannen på Stavanger lufthavn, Sola, kan så mange som 1.300 kjøretøy ha gått tapt, melder Vegvesenet.

Politiet har uttrykt bekymring for den store pågangen de forventer fra kjøretøyeiere, som ønsker å melde bilskiltene tapt, for blant annet å slippe å betale forsikringer på biler som ikke lengre er i bruk.

Forskrift om bruk av kjøretøy
§ 6-2.Unntak

Vegdirektoratet kan gjøre generelle unntak eller unntak i enkelttilfelle fra bestemmelsene i kapittel 1 til 4 og 6 i denne forskrift. Vegdirektoratet kan gjøre generelle unntak fra bestemmelsene i kapittel 5 når det foreligger særlig tungtveiende grunner.

- Vi gir en generell dispensasjon fra forskriften som pålegger bileiere å melde fra til politiet om at bilskiltet er tapt. Dette vil gjøre det enklere for både politiet og for eierne av kjøretøyene, som nå slipper å gå til politiet før de går til Vegvesenet med tapsmeldingen. Avregistreringen vil i disse tilfellene tilbakedateres til 7. januar 2020, forteller Jan Tore Remøy i Vegvesenet.

Forskriften Statens vegvesen gir dispensasjon fra er kravet i forskrift 25. januar 1990 nr. 92 om bruk av kjøretøy («bruksforskriften») § 2-25 (1) om at tap av bilskilt «skal meldes til politiet», jf. bruksforskriften § 6-2.

Dispensasjonen gjelder bare for de tilfeller der eieren kan dokumentere at kjøretøyet er omfattet av brannen i parkeringshuset ved Stavanger lufthavn, tirsdag 7. januar 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer