Test: Skoda Kodiaq RS

Bilen for deg som synes elbil blir litt puslete

Mens alle andre søker mot elektrifisering, presenterer Skoda sin største bil i RS-utgave med sin sterkeste dieselmotor noen sinne.

VISSTNOK VERDENS RASKESTE: Skoda har kjørt Kodiaq RS på Nürburgrings Nordsløyfe med den etter hvert verdenskjente Ringmester Sabine Schmitz, og har foreløpig beste registrerte tid for en sjuseter med tiden 9.29:84 Foto: Rune M. Nesheim
VISSTNOK VERDENS RASKESTE: Skoda har kjørt Kodiaq RS på Nürburgrings Nordsløyfe med den etter hvert verdenskjente Ringmester Sabine Schmitz, og har foreløpig beste registrerte tid for en sjuseter med tiden 9.29:84 Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Vi hadde egentlig aldri fantasert om, eller kanskje egentlig hatt noe stort savn etter, en RS-utgave av den store 7-seters Kodiaq, men Skoda selv mener tvert i mot at folket trenger en stor og sporty SUV.

Det er Octavia som har vært den viktigste Skoda med RS-Logo til nå. Den debuterte i første generasjon med 180-hesters bensinmotor. Andre- og tredje generasjon fikk både bensin- og dieselutgave.

Dieselutgaven med 181 hester ble også tilgjengelig med firehjulstrekk. Sprekeste Octravia RS har nå 245 hester fra en toliters bensinmotor. Det er altså blitt en Golf GTI for familien. Og det fenger.

Familien som har ønsket å oppgradere til RS på Superb har ikke fått den muligheten ennå, men har et svært godt alternativ i en 272 hesters turbo bensin (tidligere 280) med både firehjulsdrift og 7-trinns DSG. I Sportline-utgave har du en RS light.

Størst på mye

Kodiaq finnes allerede i sju modellvarianter. Vanlig Kodiaq fås i utstyrsvariantene Active, Ambition og Style. I tillegg har du spesialmodellene Scout, Sportline og Laurin & Klement. Nå kommer altså RS, som både er den mest spennende - og dyreste. Den har nemlig det meste moro-utstyret som standard, for å kunne leve opp til navnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer