Bilen i statsbudsjettet

Bilbransjen er skuffet. Ladbare hybrider er oversett - foreløpig.

LADBAR: Med stor plass, firehjulsdrift, og mulighet for å kjøre over 5 mil på strøm alene, er Outlander PHV det reneste kinderegget.  Foto: Mitsubishi
LADBAR: Med stor plass, firehjulsdrift, og mulighet for å kjøre over 5 mil på strøm alene, er Outlander PHV det reneste kinderegget. Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den store skuffelsen rundt bil i Statsbudsjettet var at det ikke kom noen endringer for ladbare hybrider, eller de mer miljøvennlige bilalternativene i sin helhet.

STEM PÅ DIN NESTE BIL (nederst i saken)Nesten en hel bransje forventet en omlegging som ville gitt lavere avgifter for disse ladbare hybridene, og dermed lavere utsalgspriser som ville gjort det mer interessant for bilkundene å velge en slik bil. Men neida, igjen er miljøvinnere feid av banen.

LES MER OM BILEN OG STATSBUDSJETTET

Regjeringen befaler

Regjeringen forteller at de trenger mer tid på å utarbeide gode nok rammer for de forskjellige energiklassene, og ikke kan gjøre noe med dette før ved revidert nasjonalbudsjett.

De har innsett at dette er en stor oppgave, for det handler ikke om rene avgifter, men også bruken.

Skal ladbare hybrider kunne stå på ladeplasser på lik linje med elbiler? Om ikke, hva er da hensikten med å gi avgiftslette for den elektriske fordelen?

Denne diskusjonen var sist oppe da Opel Ampera skulle inn på markedet. Opel brukte mye tid for å få den godkjent som en ren elbil, med resultatet ble at den avgiftsbelegges som en hybrid, og avgiftsfordelen ble ikke det de håpet på. Eller hva med andre bruksfordeler som bussfilen, bomavgifter, parkering, eller firmabilbeskatningen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer