Bilen og årets selvangivelse

Bilen er for de fleste den nest største investeringen vi gjør. Da er det viktig å få den riktig oppført på selvangivelsen.

SELVANGIVELSEN: Bilen skal inn i selvangivelsen på den ene eller andre måten. FOTO: PER ERVLAND/DINSIDE.NO
SELVANGIVELSEN: Bilen skal inn i selvangivelsen på den ene eller andre måten. FOTO: PER ERVLAND/DINSIDE.NO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge finnes det per 1. januar i år i overkant av 2,9 millioner registrerte biler og busser. I underkant av 2,4 millioner av dette kategoriseres som personbiler, og felles for alle disse er at de på et eller annet vis skal inn i selvangivelser rundt om i det ganske land.

Hva er bilen din verdt?

Post 4.2.5 i selvangivelsen er bilposten. Her fører du opp biler, motorsykler, snøscootere og eventuelt andre motorkjøretøyer du eier som privatperson, og som ikke er driftsmidler.

Du skal føre opp årsmodell og listepris den gang bilen var ny, slik at korrekt skalaverdi skal komme opp hvert år og inngå som en del av formuen din.

Visste du at bilen også kan gi deg skattefradrag? Sjekk dette og mer i oversikten over de viktigste fradragene for familier med barn

Hvor finner du tallene?

Det er ikke alle forunt å huske listeprisen på bilen sin den gang den var ny. Dersom du ikke har byttet bil, så kan du finne igjen tallene på den forrige selvangivelsen, men har du byttet eller kjøpt flere, så må nye tall inn i systemet.

For å lette tilgangen til tallene har Skatteetaten samlet bilprisene på sine egne nettsider. Der ligger nybilprisene lett tilgjengelig som PDF-filer, sortert per år helt tilbake til 1994.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer