Bilen som parkerer selv

Volkswagen arbeider nå med å utvikle et helautomatisk parkeringssystem.

Parkering uten sjåfør. Foto: Volkswagen Foto: Foto: Volkswagen
Parkering uten sjåfør. Foto: Volkswagen Foto: Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå kan du snart overlate parkeringen til bilen mens du selv står og betrakter det hele. Dette ifølge en pressemelding fra MøllerGruppen.

Løser problemet med trange plasser

Volkswagen arbeider nemlig med å utvikle et helautomatisk parkeringssystem som de håper vil kunne fjerne problemene med å sette fra seg bilen på trange steder, som for eksempel i parkeringshus eller på parkeringsplasser.

Enkelt og greit

Planen er at føreren kun skal behøve å velge en ledig plass på en monitor, sette DSG-giret i P-posisjon, forlate bilen og trykke på en fjernkontroll. Så skal bilen pent og pyntelig parkere seg selv. Ønsker man å sitte inne i bilen, kan man naturligvis også gjøre det.

Full kontroll

Volkswagens Park Assist Vision, som systemet heter, er basert på en kraftig 2 gigahertz prosessor som bearbeider data fra to kameraer plassert i hvert speil. Datamaskinen analyserer dataene og gir nødvendige kommandoer til styring, gass, brems og andre systemer. Ytterligere to kameraer, ett foran og ett bak, overvåker det hele, og sørger om nødvendig for å stoppe bilen. Føreren kan også avbryte parkeringsprosessen når som helst ved hjelp av fjernkontrollen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer