Ukens veteran: 1977 Volkswagen Golf MK1

Bilen som reddet Volkswagen

I lys av dagens diesel-utfordringer, er det verdt å se tilbake på bilen som reddet firmaet forrige gang utsiktene var dystre. Oppskriften var lekende enkel.

REVOLUSJON
Volkswagen revolusjonerte bil- industrien da de lanserte Golfen. Å sette seg inn og kjøre denne kan sammenlignes med å få seg Iphone idag. Enkel og brukervennlig. Foto: Stein Inge Stølen
REVOLUSJON Volkswagen revolusjonerte bil- industrien da de lanserte Golfen. Å sette seg inn og kjøre denne kan sammenlignes med å få seg Iphone idag. Enkel og brukervennlig. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du hvordan verden tok imot iPhone da den først ble presentert? Det minte om en religiøs vekkelsesbevegelse. Nesten over natta ble alt med eplelogo som gull å regne. Konseptet ble elsket og hatet, men ingen kunne nekte for at herr Jobs hadde knekt en viktig kode.

Akkurat som de fleste andre banebrytende teknologiske fremskritt var iPhone basert på en minimalistisk og pragmatisk tilnærming til begrepet problemløsing.

Den gjorde alt som konkurrentenes smarttelefoner gjorde, bare mye bedre, og med et langt enklere brukergrensesnitt. De aller fleste kunne plukke opp en iPhone og gjøre seg kjent med den på rekordtid. One Size Fits All.

Det var denne koden Volkswagen også knekket da de lanserte småbilen Golf i 1974.

Alle med sertifikat klasse B kunne sette seg inn og umiddelbart føle seg hjemme i den. Ergonomi, kjøreegenskaper og komfort var bedre enn folk forventet av en bil i denne klassen. Golfen skilte seg ikke nevneverdig ut på verken pris, prestasjoner eller plassforhold. Det unike var at den gjorde alt veldig bra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer