Bilene det stjeles flest av

Hvert år stjeles det tusenvis av biler i Norge. De fleste av disse er Volkswagen eller Toyota.

BILENE TYVENE ELSKER: Ifølge Finans Norge, stjeles det flest biler av merkene Toyota og Volkswagen i Norge, men det er også de mest solgte bilmerkene. Foto: COLOURBOX
BILENE TYVENE ELSKER: Ifølge Finans Norge, stjeles det flest biler av merkene Toyota og Volkswagen i Norge, men det er også de mest solgte bilmerkene. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinningskriminalitet er den største andelen av anmeldt kriminalitet i Norge, ifølge Politiets statistikk. Og der finner vi blant annet tyveri av bil.

I 2013 ble det anmeldt 7.448 brukstyverier av motorkjøretøy totalt, hvorav 3.843 biler.

De fleste av disse er en Volkswagen eller en Toyota.

Les også: Politiets superkamera tar biltyvene raskere - slik virker det

Stjeles mest Toyota og Volkswagen

- Vi har sett nærmere på bilmerker, basert på tall fra Kripos, for de siste tre årene. Toyota og Volkswagen er bilmerkene som er mest utsatt for tyverier, dette henger sammen med at det er svært mange av disse biltypene i Norge. Utover dette, er det Audi, BMW, Ford og Mercedes som er mest utsatt for tyverier, forteller Stine Neverdal, kommunikasjonssjef i Finans Norge, til Dinside.

I 2013 var det registrert cirka 429.000 Volkswagen, 393.000 Toyota, 203.000 Ford, 181.000 Mercedeser, 152.000 Audi og 131.000 BMW i Norge (personbiler og varebiler).

Med unntak av Volvo, som det finnes tilnærmet 200.000 registrerte biler av her i landet, reflekterer dette ganske godt toppen av registreringsstatistikken, som altså røper hvor mange det finnes av de ulike bilmerkene her til lands.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer