Bilene du bør holde deg unna

Mens hele én av tre Opel Zafira ble underkjent, gikk samtlige Honda HR-V rett gjennom den svenske Bilprovningen uten negative merknader.

Publisert
Sist oppdatert

Er du på jakt etter bruktbil? Da er det ikke bare Opel Zafira du bør holde deg unna. Også Volkswagen Sharan, Chevrolet Tahoe, Land Rover Freelander og Chrysler Voyager gjør det svært dårlig i en stor svensk undersøkelse. I det hele tatt er det mange flerbruksbiler som gjør det elendig. Også Sharan-søsknene Seat Alhambra og Ford Galaxy er belemret med mange feil, i likhet med Chevrolet Trans Sport, Hyundai Trajet, C8-forgjengeren Citroën Evasion og 807-forgjengeren Peugeot 806.

BMW 3-serie i dårlig selskap

Men dessverre er det ikke bare flerbruksbiler som gjør det dårlig hos hos den svenske Bilprovningen. Også mer moderate familiebiler som Renault Laguna, BMW 3-serie, Daewoo Nubira og Ford Mondeo har langt flere feil enn gjennomsnittsbilen.

Honda, Mazda, Mercedes - og Rover

I den andre enden av skalaen finner vi Honda HR-V, Mazda MX-5, Porsche 911, Mercedes-Benz SLK og S-klasse - og - sikkert til manges overraskelse, Rover 400-serien. Samtlige gikk rett gjennom Bilprovningens kontroller uten negative merknader.

235.000 tre år gamle biler

Kan det virkelig være rett at Rover 400-serien har langt færre feil enn BMW 3-serie? Vel, det avhenger av hvor stor tillitt man har til den svenske Bilprovningen og statistikken de har utarbeidet. Det er nemlig Bilprovningen som står bak statistikken vi presenterer i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer