Bilene ingen kjøper

Mens det hittil i år er solgt over 4.000 Toyota Corolla, har den norske Rover-importøren kun klart å selge én Rover 45.

Publisert
Sist oppdatert

Hittil i år er det solgt omkring 84.000 personbiler her i landet. Noen modeller forsyner seg grovt av totalsalget, ikke minst bestselgerne Toyota Corolla (4.209), Peugeot 307 (3.667) og Toyota Avensis (3.632). Faktisk står de ti mest solgte modellene for 29.000 biler, noe som utgjør mer enn en tredel av nybilsalget.

Andre modeller lever en helt annen og mer skyggefull tilværelse. For eksempel er det ikke solgt ett eneste personbil-eksemplar av Mazda MPV. Personbilutgaven av Nissan Terrano har lidd samme skjebne - i år har ikke Nissan-importøren klart å selge en eneste Terrano.

Alero, Rover 45 og Alfa 166

Heller ikke Chevrolet Alero og Rover 45 ser ut til å ha noen stor tiltrekningskraft. Statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) avslører at den norske Alero-bestanden i år kun har vokst med ett eksemplar. Det samme gjelder Rover 45-bestanden.

Alfa Romeo 166 gjør det dobbelt så godt som Alero, selv om det egentlig ikke er så mye så skryte av. To stykk Alfa Romeo 166 har fått norske skilter i år. Det skulle forresten ikke forundre oss om disse to befinner seg hos importør eller en Alfa Romeo-forhandler, noe som i praksis innebærer null salg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer