Bilene ingen kjøper

Mens det hittil i år er solgt over 4.000 Toyota Corolla, har den norske Rover-importøren kun klart å selge én Rover 45.

Publisert
Sist oppdatert
Alfa Romeo 166: 2 stk
Alfa Romeo 166: 2 stk Vis mer

Bilene ingen kjøper

  1. De minst populære


Hittil i år er det solgt omkring 84.000 personbiler her i landet. Noen modeller forsyner seg grovt av totalsalget, ikke minst bestselgerne Toyota Corolla (4.209), Peugeot 307 (3.667) og Toyota Avensis (3.632). Faktisk står de ti mest solgte modellene for 29.000 biler, noe som utgjør mer enn en tredel av nybilsalget.

Andre modeller lever en helt annen og mer skyggefull tilværelse. For eksempel er det ikke solgt ett eneste personbil-eksemplar av Mazda MPV. Personbilutgaven av Nissan Terrano har lidd samme skjebne - i år har ikke Nissan-importøren klart å selge en eneste Terrano.

Alero, Rover 45 og Alfa 166

Chrysler Neon: 21 stk.
Chrysler Neon: 21 stk. Vis mer


Heller ikke Chevrolet Alero og Rover 45 ser ut til å ha noen stor tiltrekningskraft. Statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) avslører at den norske Alero-bestanden i år kun har vokst med ett eksemplar. Det samme gjelder Rover 45-bestanden.

Alfa Romeo 166 gjør det dobbelt så godt som Alero, selv om det egentlig ikke er så mye så skryte av. To stykk Alfa Romeo 166 har fått norske skilter i år. Det skulle forresten ikke forundre oss om disse to befinner seg hos importør eller en Alfa Romeo-forhandler, noe som i praksis innebærer null salg.

Også mange av kabrioletene har solgt svært dårlig i år. For eksempel er det kun solgt seks Mazda MX-5, syv MG-TF, syv Toyota MR2 og ni Mercedes-Benz SLK.

Svake Mazda-modeller

Mazda MPV: 0 stk
Mazda MPV: 0 stk Vis mer


Selv om vår liste over Norges minst populære modeller omfatter hele 22 bilmerker, er det enkelte merker som skiller seg ut. Mazda er for eksempel representert med hele fire modeller. Foruten nevnte MPV (0) og MX-5 (6), er Mazda også inne med Tribute (11) og Premacy (45).

Også Kia har svake ledd i modellrekken. Hele tre modeller er solgt i mindre enn 50 eksemplarer; Carnival (6), Magentis (12) og Sportage (28). Det samme gjelder Chrysler, som sliter med både Neon (21), Voyager (28) og PT Cruiser (31).

Få gjør det bra i test

Hvis du finner din drømmebil på listen over Norges minst populære bilmodeller, så har vi én positiv og én negativ melding. Det positive er at det vanligvis vil være større rom for pruting på en modell som har solgt svært dårlig. Det negative er at svært få av bilene på denne listen har gjort det særlig godt i våre tester. Les derfor vår test av den aktuelle bilen grundig før du kjøper.

Du finner listen over Norges minst populære bilmodeller her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer